Hrvatska ženska juniorska reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo, Zamećanke Mikolić i Dobrić igrale

Nedjelja, 25. ožujka 2018. 15:45 Napisao/la  SC
Hrvatska ženska juniorska reprezentacija
Hrvatska ženska juniorska reprezentacija

Hrvatska ženska juniorska rukometna reprezentacija posljednjeg dana kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo slavila je nad vršnjakinjama iz Gruzije 33:18 te je tako osigurala plasman na svjetsku smotru.

Za Hrvatsku su igrale i dvije rukometašice Zameta Anna Dobrić i Katja Mikolić.

Dobrić je protiv Gruzije upisala dva pogotka.

Hrvatska je u prvoj utakmici kvalifikacija poražena od Rumunjske (25:33), zatim je slavila nad Ukrajinom (29:23) i posljednjeg dana svladana je Gruzija (33:18). S drugog mjesta u skupini i ukupno četiri ostvarena boda, izabranice Ivana Jerkovića osigurale su mjesto na Svjetskom prvenstvu koje se od 1. do 14. srpnja održava u Mađarskoj.

- Ostvarili smo osnovni cilj i baš kao što smo i najavili, tražili smo prolaz na Svjetsko prvenstvo preko Ukrajine i Gruzije. Prvu utakmicu protiv Rumunjske smo loše otvorili i Rumunjska se odvojila. Kada sam vidio da ne možemo stići, zadnjih 15-ak minuta sam promijenio ekipu i čuvao sam ih za Ukrajinu. Protiv Ukrajine se kod djevojaka vidjelo psihološko opterećenje. Nismo odigrali na razini. Vjerovali smo da ćemo to lakše odraditi, ali smo uspjeli slaviti na kraju. Ukrajina je utakmicom protiv Rumunjske, u kojoj je minimalno izgubila, pokazala da nije za podcijeniti i baš zato naša pobjeda nad njima sa šest razlike ima određenu težinu. Posljednja utakmica protiv Gruzije je bila čisto odrađivanje, igrale su sve igračice i to na dobrom nivou. Čestitam curama i cijelom stručnom stožeru na odrađenom poslu', rekao je izbornik Ivan Jerković nakon završetka kvalifikacija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.