CO Zagreb poražen kod Szegeda, šanse za drugi krug svedene na teoriju

Subota, 01. prosinca 2012. 19:04 Napisao/la  SC

Utakmica 7. kola skupine D rukometne Lige prvaka: Szeged - Zagreb CO 26:24.

Liga prvaka rukometaša

SZEGED - CO ZAGREB 26:24

Utakmica 7. kola skupine D: Szeged - Zagreb CO 26:24 (16:10).

SZEGED: Mikler (10 obrana), Ancsin 2, Balogh 2, Blažević 2, Buday, Kekezović, Larholm 5, Nagy, Pribanić 1, Prodanović 2, Sulc 9, Tatai (3 obrane), Vadkerti 1, Zubai 2.

ZAGREB CO: Kelentrić (3 obrane), Brozović, Horvat 3, Mandalinić 5, Marić, Malić, Matulić, Ivić (6+1 obrana), Mihić 5, Skoko, Špiler 1, Šprem 1, Sršen, Stepančić 6, T. Valčić, J. Valčić 3.

Isključenja: Szeged 4, CO Zagreb 8 minuta. Sedmerci: Szeged  3 (2), CO Zagreb 1 (1).

Rukometaši hrvatskog prvaka Zagreba hrabrili su se uoči puta u Szeged. Bila je to za njih bitna utakmica. No, nakon njezina početka postala je jednosmjerna ulica. Prvi puta otkada se natječu u najjačem kontinentalnom klupskom natjecanju Zagrebaši su u skupini upisali peti poraz. Svoje šanse za plasman dalje sveli su na teoriju, jer ne ovise više isključivo o sebi. Već na poluvremenu bilo je 16:10 za domaćine a razlog ovoga katastrofalnog rezultata svakako leži u činjenici da su vratari hrvatskoga prvaka u prvome dijelu obranili samo dvije lopte. U 42. minuti svoj drugi uzastopni, a četvrti pogodak na susretu, postigao je Lovro Mihić i Zagreb je stigao na pristojnih i prihvatljivih 19:16. Nakon minute odmora domaći je sastav reagirao pozitivno i otišao na 21:16, međutim Zagreb je vratio istom mjerom pa je na polovini drugiga dijela bilo 21:18.

 Pozitivnu ocjenu za svoj je nastup bez sumnje zaslužio je Luka Stepančić koji je svojim petim pogotkom smanjio na 22:19. U narednom napadu Kelentrić brani pokušaj Pribanića i hrvatski prvak 13 minuta prije kraja preko Lovre Mihića dolazi do 22:20. Svojim prvim pogotkom Antonio Pribanić povisuje na 23:20. Schulz je deset minuta prije kraja bombom iznenadio Kelentrića i povisio na 24:20 a Goluža je iskusnog vratara zamijenio mladim Filipom Icićem  Larholm je osam i pol minuta prije kraja mogao sve riješiti, no sedmerac mu je obranio Ivić. Mogao je Zagreb doći na minus 2 no uslijedile su tri vezane tehničke pogreške i sve ono što se gradilo u drugome dijelu otišlo je u nepovrat.

Četiri minute i pet sekundi prije kraja Zlatko Horvat iz kontre pogađa za 25:22 i ostavlja nadu.  Luka Stepančić dvije minute prije kraja uz malo sreće svojim je šestim pogotkom smanjio na potrebnih minus dva, do 25:23 stiglo se uz pomoć sreće jer je lopta od stative odsjela u mreži. Međutim najbolji strijelac susreta Schultz nakon samo dvadeset sekundi postiže svoj deveti pogodak i opet Szeged vodi na razliku koja ih u slučaju jednakog bodovnog učinka ostavlja ispred hrvatskih prvaka. Borut Špiler nije imao svoj dan a onda je 38 sekundi prije kraja pogodio jedini puta na susretu za 26:24. U posljednji napad Mađare je poveo Hrvat Pribanić, ali je zamalo pogriješio. Tri sekunde prije kraja opalio je Kekezović, blokirao je Ivić.

Zagreb je podsjećanja radi na svome parketu slavio sa 30:27 i trebao je kao najmanji cilj imati očuvanje te razlike, u čemu je i uspio. Vratar Filip Ivić te Luka Stepančić sa šest pogodaka i Lovro Mihić sa pet bili su bolji od ostalih, no ostaje žal jer dojam je da se moglo bolje.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.