Ante Kostelić u 80. godini odlukom HOO-a izgubio status vrhunskog i postao vrsni trener

Ponedjeljak, 26. ožujka 2018. 20:49 Napisao/la  SC
Ante Kostelić
Ante Kostelić

 Ante Kostelić više nema status vrhunskog trenera!

Odlukom Vijeća HOO-a Kostelić je degradiran, od danas je u kategoriji tzv. vrsnih trenera.

- Status vrhunskog trenera ovisi isključivo o uspjesima sportaša koje trener vodi. Nije pitanje je li neki trener vrhunski stručnjak u svom poslu, stvar je isključivo koga taj trener vodi. Jasno da je Kostelić vrhunski stručnjak, tu nikakvog spora nema, ali sportaši koje on trenira priča su za sebe. Ako mogu povući paralelu, tko normalan može reći da Ratko Rudić nije vrhunski trener, ali Ratko danas ne vodi ni klub, ni reprezentaciju i prema našim kriterijima on ne bi imao pravo na status vrhunskog trenera, kazao predsjednik HOO-a Zlatko Mateša za Index.

Ante Kostelić u 80. godini trenira Eliasa i Samuela Kolegu, koji nisu opravdali statuse vrhunskih olimpijaca zbog rezultata na Igrama u Južnoj Koreji ove godine.

Možda uskoro opet postane vrhunski trener.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.