Veslači Jadrana traže normu, trener Radović vjeruje da Bogdan može u London

Nedjelja, 08. travnja 2012. 14:27 Napisao  Luka Variola

- Sljedećeg vikenda u Zagrebu će se vidjeti koji će dvojac predstavljati Hrvatsku u ovogodišnjem izdanju Svjetskoga Kupa, Bogdan i Udovičić imaju lijepe šanse, objašnjava trener Jadrana Davor Radović

Veslačka sezona opasno se zahuktala. Marljivi su i riječki veslači, koji se trenutačno pripremaju za veliku regatu Croatia Open, koja je na rasporedu sljedećeg vikenda u Zagrebu. Riječ je o kriterijskoj regati u kojoj će se tražiti ulazak u reprezentatciju. Iz redova "jadranaša" najviše izgleda za ostvarivanje reprezentativne norme ima Marin Bogdan, koji će ostvarenje tog cilja tražiti u dvojcu bez kormilara zajedno s Karlom Udovičićem iz Mladosti.

- Bogdan nam je stalno u Zagrebu, već mjesec dana trenira s Karlom Udovičićem, koji je naš klub zamjenio s Mladosti. Trenira ih Nikola Bralić, trener trofejnog reprezentativnog četverca. Sljedeći vikend je velika regata Croatia Open, odlučujuća za ulazak u reprezentaciju, objašnjava Davor Radović, "alfa i omega" riječkog veslačkog kolektiva.

Riječki je dvojac dobru ovogodišnju formu demonstrirao na nedavno održanom desetom izdanju Memorijala Zlatko Celent u Splitu. Bogdan i Udovičić slavlje su odnijeli ispred dva Gusarova dvojca, prekinuvši tako dominaciju domaćina, budući da je u svih deset godina pobjedu odnijela posada Gusara.

- U Zagrebu će se vidjeti koji će dvojac predstavljati Hrvatsku u ovogodišnjem izdanju Svjetskoga Kupa. Neki dan su izgubili od braće Skelin, ali su ih prije 15 dana pobijedili u Splitu. Tko bude bolji u Zagreb ići će na prvu utrku ovogodišnjeg izdanja Svjetskoga kupa, domaćin kojega će biti Beograd. Nakon toga slijedi kvalifikacijska regata u Luzernu i tko tu bude među prva dva ide na Olimpijske igre u London, zaključit će Radović.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.