Super Bowl: New England Patriotsi po šesti put u povijesti postali najbolji

Ponedjeljak, 04. veljače 2019. 09:08 Napisao/la  SC
Super Bowl: New England Patriotsi po šesti put u povijesti postali najbolji

 

New England Patriotsi po šesti put u povijesti postali su najbolja momčad u američkom nogometu na svijetu.

Patriotsi su pobijedili Los Angeles Ramse sa 13-3 u 53. Super Bowlu odigranom na stadionu Mercedes-Benz u Atlanti.

Bill Belichick i Tom Brady zajedno su osvojili šesti naslov, a New England Patriotsi su se izjednačili s Pittsburgh Steelersima kao najuspješnija momčad sa šest osvojenih trofeja Vincea Lombardija.

Julian Edelman proglašen je najkorisnijim igračem, 32-godišnji krilni hvatač Patriotsa postao je tek sedmi hvatač koji je proglašen MVP-om u 53 izdanja Super Bowla.

U šest naslova New England Patriotsa, trojica igrača osvajala au MVP nagradu.

Četiri puta je najboljim bio proglašen vođa napada Tom Brady (2002., 2004., 2015. i 2017.), a po jednom krilni hvatači Deion Branch (2005.) i Julian Edelman (2019.).

- Bila je ovo nevjerojatna godina. Borili smo se kao nikada prije. Nevjerojatno je što smo uspjeli pobijediti u ovoj utakmici. Znali smo doći tako daleko i izgubiti, a to je jako teško. Volio bih da smo bolje igrali u napadu, ali pobijedili smo i to je nevjerojatno. Sretan sam i zbog suigrača. Ovo je ostvarenje sna za sve nas. Ovaj naslov je iznimna motivacija za nastavak. Veselim se novim izazovima i ovim utakmicama koje su stvorene za iskusne igrače, izjavio je 41-godišnji Tom Brady, jedan od najboljih igrača svih vremena.

Trener hrvatskog podrijetla Bill Belichick pridružio se Georgeu Halasu i Curlyju Lambeauu sa šest naslova NFL prvaka:

- Ovo je slatko. Svi su nas otpisivali, od početka do sredine sezone, ali mi smo još uvijek ovdje, izjavio je Belichick.

Inače, Super Bowl u Atlanti bio je na terenu daleko od spektakla.

Ostvario je negativne rekorde, postao je najnefikasniji Super Bowl sa 16 poena, pet manje od prijašnjih rekordera iz 1973. kad je Miami pobijedio Washington 14-7.

New Englandu je za pobjedu trebalo 13 poena, što je najmanje za pobjedničku momčad u Super Bowlu. Ramsi su se izjednačili s Miamijem koji je na Super Bowlu 1972. protiv Dallasa postigao samo tri poena (24-3).

- Nikada prije se nije dogodilo da u Super Bowlu bude postignut samo jedan "touchdown, kazao je Belichick.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.