SP Hrvatske kuglačice ostvarile plasman u finale, kuglači igraju za broncu

Subota, 25. svibnja 2019. 19:38 Napisao/la  SC
Hrvatske kuglačice igraju za zlato
Hrvatske kuglačice igraju za zlato

 

Hrvatske kuglačice igraju u finalu Svjetskog prvenstva!

Utakmica Hrvatica protiv Njemica bila je „revanš“ za 2017. godinu, prije dvije godine u Dettenheimu Njemice su u finalu uzele zlato, Hrvatsice su bile srebrne.

U prvom paru su nastupile Mirna Bosak i Klara Sedlar protiv C. Zenker i S. Schneider.

Bosak je sigurnom igrom dobila 3 seta ispred Zenker i s rezultatom 649:609 upisala poen, dok je Sedlar uspjela osvojiti samo jedan set, pa je Schneider sa 3:1 i 599:581 odnijela poen na stranu Njemačke.

U drugom paru Marijana Liović sa 655 srušena čunja i 3 osvojena seta sredila je A. Dollheimer koja iako je jedan set odigrala vrhunski i srušila ukupno 661 čunj, nije uspjela upisati poen za Njemačku.

Dobru igru kolegice pratila je Ana Jambrović koja je s 2:2 u setovima i sa više čunjeva 618:607 uzela poen ispred S. Sellner.

Zadnji par, koji su činile Ines Maričić i Nataša Ravnić, odradio je dobru zadaću.

Maričić je malo nespretno krenula u prva dva seta, ali je u druga dva sve uspjela nadoknaditi te je sa 616: 608 srušena čunja bila bolja od S. Seitz.

Ravnić je danas odigrala svoju igru, ali nažalost nije bilo dovoljno da poen prevagne na našu stranu jer je K. Lutz sa 3:1 i sa 630 srušenih čunjeva ipak bila bolja.

Pobjedu su naše cure upisale rezultatom 6:2, a u čunjevima 3720: 3714 što je bilo dovoljno da osiguramo finale. Finalni susret igra se u nedjelju (26.05.), točno u podne protiv reprezentacije Mađarske.

Iako su kvalifikacije i četvrtfinale odigrali jako dobro, hrvatski kuglači nisu uspjeli osigurati finale ispred nadmoćne Srbije.

S tek jednim poenom u našu korist, utakmica je završila 7:1 i sa 3919:3744 u korist Srbije.

U utakmicu se krenulo obećavajuće.

Prvi su nastupili Branko Manev protiv R. Vlajkova i Luka Požega protiv D. Tepše. Manev je uspio dobiti Vlajkova rezultatom 2:2 i sa 634:592 u čunjevima, a Požega protiv Tepše nije nažalost danas imao prevelike šanse jer je Tepša 4:0 u setovima i sa 662:621 bio bolji.

Nakon prvog para još je sve bilo otvoreno. U drugom paru Alen Kujundžić protiv I. Kovačića prošao je slično ko Požega, bez osvojenog seta i sa 644:686 u čunjevima, a ništa nije bilo bolje kod Daria Radoša koji je sa 602:637 nije mogao pratiti R. Ernješija.

U zadnjem paru Bolanča Luka/Gašpert Borna protiv srpske kombinacije C. Baranj/M. Jovetić uzeli su tek jedan set a 626 srušena čunja je bilo premalo u odnosu na 673 čunja protivnika.

Damir Ceković protiv kombinacije V. Zavrako/M. Simijonović uzeo je dva seta, ali nažalost sa 617 srušenih čunjeva nije uspio konkurirati za poen ispred Srbije koja je imala 669 srušena čunja.

Dečkima je ostala borba za broncu, a utakmica se igra sutra (26.05.) nedjelja u 8 sati protiv reprezentacije Mađarske.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.