OI: Aco Petrović: Veselim se utakmici protiv Srbije, odavno nismo bili bliže medalji

Utorak, 16. kolovoza 2016. 08:29 Napisao/la  SC

Hrvatska pobijedila Litvu 90:81 i kao prvoplasirana igra protiv Srbije 


Hrvatski košarkaši svladali su Litvu 90:81 i kao prvoplasirani igraju protiv Srbije. Bolje nego protiv SAD-a da su izgubili..

- Krenut ću od nečega što se dešava u zadnjih 35 dana. U tom smo periodu pobijedili nositelje medalja sa posljednjeg Eura. Francusku u Cordobi, a Španjolsku i Litvu u Riju. Nakon što smo se resetirali kad su oni poveli 19:11 sve je bilo onako kako treba biti. Prezadovoljan sam. Veselim se Srbiji. Uvjeravam vas da su oni večeras navijali za Litvu. Znaju da smo im mi puno teži protivnik. Nema tu puno nepoznanica. U Cordobi njima nije igrao Teodosić, a nama Hezonja. Veselim se Srbiji, odavno hrvatska košarka nije bila ovako blizu zone medalja kao danas, kazao je izbornik Aco Petrović.

Na početku utakmice Litva je izgledala dosta bolje, hrvatski napad nije bio protočan i bilo je velikih problema kada bi Litavci krenuli s visokim izlaženjem na naše igrače.

Hrvatska je uspjela napraviti preokret i iz dvoznamenkastog minuta do sredine druge dionice došla je do vodstva.

Dvije i pol minute prije poluvremena Hrvatska je vodila 39:32 nakon trice Šarića, a na odmor se otišlo vodstvom Hrvatske 47:41.

Odlično je Hrvatska izgledala u dosad neuvjerljivim trenucima nakon povratka s odmora. Ovaj put odlično je reagirala i u zadnju minutu treće dionice ušla je s prednosti 75:53.

Litva je dobro otvorila posljednju četvrtinu, odradila je tu dobar posao i smanjila zaostatak, ali nije imala dovoljno snage za potpuni preokret. Hrvatska je uspjela izdržati nalet, a kada je Šarić ubacio jedno slobodno za plus sedam i odmah zatim Bogdanović zakucao iz kontre, priči je bio kraj.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Bojan Bogdanović s 22 poena, Kruno Simon s 19 poena, deset skokova i šest asistencija i Dario Šarić s 18 poena i šest skokova. Kod Litve Mantas Kalnietis ubacio je 26 poena uz 11 asistencija.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.