Josip Glasnović srebrni, Giovanni Cernogoraz brončani na EP u Bakuu

Četvrtak, 27. srpnja 2017. 16:50 Napisao/la  SC


 Josip Glasnović i Giovanni Cernogoraz osvojili su srebrnu i brončanu medalju na Europskom prvenstvu u Bakuu,  u momčadskom dijelu izgubili su zlato za jedan pogodak.

Aktualni olimpijski pobjednik Josip Glasnović za finale se kvalificirao sa 120 pogodaka, bivši olimpijski pobjednik Giovanni Cernogoraz je imao jedan manje, a Marko Germin je pogodio 111 meta, čime je hrvatska reprezentacija sakupila 350 pogođenih golubova, jedan manje od trojca iz Portugala koji je odnio naslov europskog prvaka. Treća je bila reprezentacija Češke (348).

U finalu pojedinačnog dijela natjecanja u kojem su se najbolja šestorica iz kvalifikacija borili za odličja, nakon osnovnih pet serija po pet meta Glasnović i Cernogoraz su držali drugo i treće mjesto sa 22, odnosno 21 pogotkom, a jedini je bolji bio Čeh David Kostelecky (23).

U sljedeće dvije serije Cernogoraz je bio bez promašaja, Glasnović je imao jedan, a Kostelecky dva promašena goluba od deset te su se izjednačili sa po 31 pogotkom svaki.

Sljedećih pet metaka je odlučivalo tko će osvojiti brončano odličje. Kostelecky i Glasnović su bili bez promašaja, a Cernogorza je imao jedan i završio natjecanje na trećem mjestu sa 35 pogodaka u finalu.

Novih deset metaka odlučivalo je o naslovu europskog prvaka.

Nažalost,  Josip Glasnović imao je dva promašaja i završio sa 44 pogotka, dok je češki strijelac promašio samo jednu metu te je sa izjednačenim europskim rekordom (45) za finale osvojio naslov europskog prvaka.

U četvrtak je blizu europskog odličja bila i Marta Zeljković u malokalibarskoj pušci, disciplini trostav na 50 metara. Solinjanka je s osmim rezultatom kao posljednja ušla u finale, a u njemu je Solinjanka osvojila četvrto mjesto (432.4 kruga).

Medalja joj je izmakla zbog lošijeg rezultata u sedmoj (49.0) i osmoj (47.0) seriji finala, kada je sa trećeg pala na peto mjesto, da bi na kraju završila kao četvrta.

Europskom prvakinjom postala je Britanka Seonaid McIntosh (458.5), ispred Austrijanke Franziske Peer (457,3), dok je broncu osvojila Njemica Jolyn Beer (444.5).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.