Janica Kostelić službeno postala državna tajnica Središnjeg ureda za sport

Četvrtak, 10. studenog 2016. 17:20 Napisao/la  SC

Prvi put od hrvatskog osamostaljenja sport je osnivanjem samostalnog Središnjeg državnog ureda dobio zasebno mjesto u državnoj administraciji


Janica Kostelić službeno je postala državna tajnica Središnjeg ureda za sport. Na dijelu zatvroene sjednice, Vlada RH povrdila je imenovanje bivše pomoćnice ministra zaduženog za sport.

Prvi put od hrvatskog osamostaljenja sport je osnivanjem samostalnog Središnjeg državnog ureda dobio zasebno mjesto u državnoj administraciji,  a prva  državna tajnica postala je četverostruka olimpijska pobjednica, najbolja hrvatska skijašica  i jedna od najboljih hrvatskih sportašica svih vremena.

Glavni posao središnjeg ureda je donošenje dugoročne strategije razvoja sporta, ulaganje u infrastrukturu i  poticanje sporta u službi zdravlja, redefiniranje položaja profesionalnih i amaterskih sportskih klubova, osiguranje primjerenih tehničkih i financijskih uvjeta vrhunskim sportašima te provođenje mjera za suzbijanje nasilja na sportskim terenima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.