Hajduk odbio ponudu Lokomotive od pola milijuna eura za Franka Kovačevića

Nedjelja, 17. veljače 2019. 18:10 Napisao/la  I. J.
Franko Kovačević
Franko Kovačević

Franko Kovačević u ljeto 2017. godine stigao je iz Rijeke u Hajduk nada kluba s Poljuda.

Nije ispunio očekivanja, umjesto da bude u krugu igrača koji kandidiraju za prvu momčad, posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka otišao je na posudbu u Rudeš.

Kovačević je više nastupao za B momčad. Kod aktualnog trenera prve momčadi Siniše Oreščanina, u razdoblju kada je vodio drugu momčad Kovačević nije bio standardan.

Ove zime Orešćanin ga nije uvrstio na popis igrača koji su bili na pripremama u Turskoj.

Kako smo neslužbeno saznali, Lokomotiva je Hajduku ponudila 500.000 eura za Kovačevića, no čelnici kluba nisu prihvatili ponudu jer nisu željeli pojačati jednog od suparnika koji se bori za mjesti u Europskoj ligi.

Kovačević je navodno inzistirao da želi igrati u nekoj od momčadi u Prvoj HNL, Hajduk i Rudeš su se vrlo brzo dogovorili oko posudbe, u Rudešu je i Hajdukovac Pasariček.

U sezoni 2017/18 Kovačević je odigrao 7 službenih utakmica za Hajduk, tadašnji trener, Španjolac Juan Carillo,  pružio mu je priliku igrati u play-offu Europske lige.

Igrao je u drugom dijelu utakmice protiv Evertona na prepunom Poljudu, dok je u sezoni 2018/19 tri puta nastupio na službenim utakmica.

Kovačević godišnje zarađuje cca 85.000 eura, a ugovor s Hajdukom veže ga do ljeta 2021.godine.

Inače, Rijeka u idućem kolu igra protiv Rudeša!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.