Forbes: Dallas Cowboys najskuplji klub na svijetu, Man. United najvrijedniji nogometni klub

Srijeda, 20. rujna 2017. 12:21 Napisao/la  SC

Manchester United procijenjen na 3,69 milijarde dolara

Pogba i Lukaku (Man. United)
Pogba i Lukaku (Man. United)

Dallas Cowboysi drugu godinu zaredom  na vrhu su  liste najbogatijih sportskih klubova, prema Forbesu vrijednost NFL kluba procijenjena je na 4,8 milijarde dolara ili 14 posto više nego lani.

Zanimljivo je da su Dallas Cowboysi zadnji Super Bowl osvojili prije 20 godina.

Dugo mjesto zauzela je bejzbol momčadi New York Yankees, koji vrijede 3,7 milijarde dolara.

Treći je engleski prvoligaš Manchester United sa 3,69 milijarde, četvrta je Barcelona sa 3,64 milijarde, a peti aktualni prvak Španjolske Real Madrid sa 3,58 milijarde dolara.

Šesti su aktualni NFL prvaci New England Patriots kojima je vrijednost u odnosu na prošlu godinu skočila za devet posto, odnosno na 3,4 milijarde dolara.

Na sedmom mjestu nalazi se prvi klub iz NBA, New York Knicks koji su procijenjeni na 3,3 milijarde dolara.

Među 50 najbogatijih klubova na svijetu su najbrojniji predstavnici američkih liga NFL, NBA, MLB, dok su iz Engleske osim Manchester Uniteda na ljestvici još i Manchester City na 35. mjestu (2,08 milijardi), Arsenal na 43. (1,93 milijarde) i Chelsea na 46. (1,84 milijarde).

Barcelona i Real su jedini predstavnici iz Španjolske.
 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.