Braća Sinković u prvom službenom nastupu u novoj disciplini osvojila srebro

Nedjelja, 09. srpnja 2017. 12:24 Napisao  Patrik Mršnik

Na regati s jednom od najduljih tradicija u Europi, Braća Sinković su se u novoj disciplini dvojac bez kormilara ponovno popela na postolje.

Nakon osvajanja svoje prve zlatne medalje na pripremnom natjecanju u novoj disciplini na Bledskom jezeru , Braća Sinković zauzela su 2. mjesto i u svojem prvom službenom nastupu u disciplini dvojac bez kormilara.

Na regati s jednom od najduljih tradicija u Europi, Braća Sinković su se u novoj disciplini dvojac bez kormilara ponovno popela na postolje.

Ovo je bilo njihovo prvo službeno natjecanje u postolimpijskoj godini budući da se Valent nekoliko mjeseci borio sa stres frakturom rebra i van treninga je bio više od 6 mjeseci.

Braća Sinković su odlično krenuli u utrku i u velikoj borbi za prvo mjesto do samog cilja su bili velika prijetnja Novozelanđanima, a u cilj su ušli s vremenom 6:35.67, što je bilo jedna sekunda zaostatka za James Hunterom i Thomas Murrayom.

- Ovo je sjajan početak za nas u novoj disciplini. S obzirom da smo imali određene probleme s ozljedama te se nismo mogli pripremiti na način koji smo zamislili ovaj rezultat ima ogromni značaj za nas. Sada nastavljamo raditi i nadamo se još boljoj formi na svjetskom prvenstvu, izjavio je Valent Sinković.

Iduće natjecanje i još jedan veliki izazov za Braću Sinković je Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Sarasoti, Florida od 24. rujna do 01. listopada 2017. godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.