SUPERLIGA BOĆARICA

Boćarice ŠB Čavle osvojile sedmu titulu u 14 godina

Subota, 20. travnja 2024. 15:12 Napisao/la  SC

Sezona je zaokružena na najbolji mogući način. Nakon lanjskog svjetskog zlata Carroline Bajrić i Nikol Belasić, odličnih nastupa u pojedinačnom prvenstvu, ovo je šlag na torti, rekao je Dean Klarić

Bočarice Čavle Škole boćanja
Bočarice Čavle Škole boćanja Foto: Čavle Škola boćanja/Facebook

Boćarice Čavle Škola boćanja nove su prvakinje Hrvatske.

Čavjanke su u svom domu na Hrastenici opravdale status favorita i drugom pobjedom protiv Pule u finalnoj seriji, rezultatom 16:8, identičnim kao i u prvoj utakmici, dohvatile titulu prvakinja.

Ovom titulom prvakinja čavjanske su boćarice nastavile svoju nevjerojatnu dominaciju na ovdašnjim terenima, u posljednjih 14 godina ovo im je bio 13. nastup u finalu, prije dvoboja s Pulom imale su šest titula prvakinja, sada su dohvatile i sedmu krunu.

Impresivno, mora se priznati.

Najveće zasluge, naravno, pripadaju djevojkama, Carrolina Bajrić, Nikol Belasić, Dora Fućak, Dorotea Margan, Ira Nimčević, Roberta Petrović, Marina Svetić, Wendy Vukelić, Lorna Žagar i Jenisej Burić su Dream Team hrvatske ženske boćarske scene, ove sezone neprikosnovene, ali uvelike je za sve  zaslužan i trener Dean Klarić, tvorac čavjanskog boćarskog čuda. Spomenuti tu svakako treba i Korinu Klarić, Meri Bolterstein, Vitu Matejčić i Luciju Matejčić, iako su navršile tek deset godina i one su ove godine participirale u prvoligaškom natjecanju, što samo zorno ukazuje, da u klubu ne moraju strahovati za budućnost.

-  Što reći? Sezona je zaokružena na najbolji mogući način. Nakon lanjskog svjetskog zlata Carroline Barjić i Nikol Belasić, odličnih natupa u pojedinačnom prvenstvu, ovo je kraj priče, šlag na torti. Pobijedili smo akutalne državne prvakinje u finalu. Nadam se da ćemo se uspjeti odmoriti, jer već za četiri dana nas očekuje prvi turnir Regionalne liga u Postojni, trodnevno natjecanje koje će nam donijeti nove kvalitetne utakmice protiv najboljih ekipa iz Slovenije i Srbije. Pokušat ćemo na svim frontovima dati svoj maksimum. Inače, s ovim naslovom izborili smo pravo nastupa na Kupu Europskih prvaka, koji će se igrati u Francuskoj, rekao je zadodovoljni trener Dean Klarić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.