Superliga odbojkašica: Riječanke dramatičnim porazom od zagrebačke Mladosti zaključile uspješnu sezonu

Subota, 01. travnja 2017. 21:54 Napisao/la  SC

Druga utakmica četvrtfinala doigravanja Superlige odbojkašica: Rijeka CO - Mladost 2:3 (25:22, 22:25, 14:25, 25:22, 13:15)

Druga utakmica četvrtfinala doigravanja Superlige odbojkašica

RIJEKA CO - MLADOST 2:3 (25:22, 22:25, 14:25, 25:22, 13:15)

Dvorana mladosti. Gledatelja: 350.

Suci: Jurković i Ramić (oboje Sisak). Delegat: Todorić-Rex (Rijeka).

RIJEKA CO: Cvitković, A. Popić 15, Milosavljević (L) 1, Barać 2, Tomić 14, Vrban, Boban 14, T. Popić, Francetić, Šćulac 21, Mioč 3, Cvijić.

MLADOST: Matić (L), Bečić 18, Vukasović 1, Josipović 1, Štimac 2, Luketić 14, Kulić 2, Božić 12, Lada, Barjanović (L), Strunjak 15, Vrbanc 20.

Odbojkašice Rijeke CO porazom su zaključile ovogodišnju sezonu. Nakon što su izborile superligu u gradskom derbiju sa Drenovom, Riječanke su u dvije utakmice četvrtfinala doigravanja poražene od zagrebačke Mladosti.

No, bez obzira na poraz riječke odbojkašice pokazale su koliki potencijal imaju i kako na njih u budućnosti treba ozbiljno računati.

U odlučujućem petom seti Ivana Šćulac i Astrid Popić odvele su Rijeku do izjednačenja 13:13, ali Bečić i Josipović stavile su točku na i te je Mladost sa pobjedom krenula u Zagreb.

Uvjerljiva pobjeda mladostašica u prvom susretu nimalo nije utjecala na igračice Krešimira Jurića, koje su uzvratni susret na Trsatu otvorile bez imalo respekta, a to se odrazilo i na igri i na rezultatu. Ono što je najviše nedostajalo u Zagrebu, blok i sigurnost na prijemu servisa, sada je kod domaćih djevojaka bilo na iznimno visokom nivou pa su gošće od prvog poena praktički bile izložene svojevrsnom rezultatskom pritisku. Riječanke su shvatile da nemaju što izgubiti te su dobro odigrale dobar dio utakmice, dok nije koncentracija popustila u ključnim trenucima.

No, domaće odbojkašice nemaju za čim žaliti. Pokazale su se u dobrom svjetlu, izborile su Superligu te mogu s nestrpljenjem iščekivati novu sezonu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.