MI 2018 Hrvatske odbojkašice osvojile zlatnu medalju pobjedom protiv Grčke

Nedjelja, 01. srpnja 2018. 19:48 Napisao/la  SC
MI 2018 Hrvatske odbojkašice osvojile zlatnu medalju pobjedom protiv Grčke

 

Hrvatske odbojkašice u finalu Mediteranskih igara svladale su Grčku rezultatom 3:1 (25:16, 25:13, 17:25, 25:14).

Najveći korak prema zlatu Hrvatska je napravila u polufinalu, kada je iznenadila Tursku i pobijedile s 3:2.

Prva dva seta u finalu prošla su u dominaciji Hrvatske, odlično je funkcionirao blok i napad te puno lakše od očekivanog Hrvatska je povela s 2:0 u setovima. U trećem setu Grkinje su počelo jako dobro servirati i lagan pad u koncentraciji na prijemu servisa, stajao nas je gubitkom trećeg seta.

U četvrtom setu ponovno dominacija Hrvatske u svim segmentima igre, Grkinje jednostavno nisu imale nikakvo rješenje za dobru igru Hrvatica.

– Fenomenalna utakmica za kraj turnira. Kako je turnir odmicao, mi smo se dizali u formi i na kraju odigrali odličnu utakmicu. Čestitao bih djevojkama, koje su odigrale odličan turnir, pokazale veliko zajedništvo i uz nedvojbenu kvalitetu zaslužile ovo zlato. Ponosan sam i sretan na ostvareni rezultat, koji će nam sigurno biti odličan podstrek za budućnost, kazao je izbornik Frane Žanić.

Igor Lovrinov podnio je ostavku nakon prve utakmice i pobjede protiv Albanije, što je presedan u hrvatskom vrhunskom sportu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.