Kvalifikacije za SP: Hrvatske odbojkašice u Rovinju ugošćuju Nizozemsku, Francusku i Mađarsku

Srijeda, 09. listopada 2013. 14:02 Napisao/la  hou.hr

Hrvatski odbojkaši će pak put do završnice svjetske smotre u isto vrijeme tražiti u njemačkom gradu Ludwigsburgu u Skupini K s Njemačkom, Turskom i Estonijom

Europski odbojkaški savez (CEV) objavio je skupine trećeg kvalifikacijskog kruga za plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine u konkurenciji odbojkaša i odbojkašica. Tako će hrvatske seniorke od 3. do 5. siječnja u rovinjskoj dvorani Gimnasium igrati u skupini L zajedno s Nizozemskom, Francuskom i Mađarskom. Odbojkaši će pak put do završnice svjetske smotre u isto vrijeme tražiti u njemačkom gradu Ludwigsburgu u skupini K s Njemačkom, Turskom i Estonijom.

Plasman na Svjetsko prvenstvo odbojkašica, koje će se održati krajem rujna i početkom listopada 2014. godine u Italiji, izborit će pet pobjednica skupina i još dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije. Završnicu SP-a već su izborili Italija, Japan, Kina, Tajland, Rusija, Njemačka i Brazil.

U konkurenciji odbojkaša plasman na svjetsku smotru osigurat će pet pobjednika skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija. Završni turnir koji će se u rujnu 2014. održati u Poljskoj izborili su već: Rusija, Italija, Australija, Kina, Iran, Južna Koreja, Brazil, Argentina, Venezuela i Poljska.

Obje hrvatske reprezentacija bile su neporažene u prvom kvalifikacijskom krugu, pa nisu morale sudjelovati u drugom krugu. Odbojkašice su slavile na turniru u svibnju u Herceg Novom (Crna Gora, Bosna i Hercegovina i Makedonija), dok su odbojkaši pobijedili na turniru u zagrebačkom Domu odbojke (Nizozemska, Azerbajdžan i Bosna i Hercegovina).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.