Ivana Miloš nakon Nizozemske: Izgubile smo nit u jednom trenuku, ali ovako je bilo slađe

Ponedjeljak, 06. siječnja 2014. 15:07 Napisao  Marko Babić

Vercesi je došao prije tjedan dana, kvalitetan je trener, ali ne mogu zaboraviti i na cijeli stručni stožer i sve koji su radili s nama proteklih godina. Počevši od Igora Lovrinova i Miroslava Aksentijevića, ustvrdila  je Miloš

Kada je u pitanju hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija stvari rijetko kada idu jednostavnim putem. Tako je bilo i ovoga puta, pet nervoznih setova protiv Nizozemske u utakmici u kojoj je Hrvatska zamalo prokockala vodstvo 2:0. U petom setu imale su opet vodstvo koje su još jednom prokockale. Na kraju je sve završilo servisom Ane Grbac i plasmanom na Svjetsko prenstvo.

- Mislim da je ovako slađe. Ponestalo nam je energije, Nizozemke su se dignule. Jednostavno, kod nas je došlo do laganog pada koncentracije i to je normalno kada igraš protiv ekipe koja je kvalitetom na tvojoj razini. Poslije se teško vratiti, izgubili smo nit u igri. Moram reći da je publika odradila svoje, tribine su bile prepune i jako toplo u dvorani, osjećaj je bio kao da je 100 stupnjeva. Stvarno je najljepše igrati kod kuće, rekla je Ivana Miloš, srednji bloker hrvatske reprezentacije.

Unatoč porazu na kraju je i Nizozemska ostvarila plasman na svjetsku smotru kao jedna od dvije najbolje drugoplasirane ekipe.

- Drago mi je da su i Nizozemke prošle dalje, stvarno su odlična ekipa, dodala je Ivana.

Angelo Vercesi preuzeo je ekipu prije tjedan dana i krenuo plasmanom na Svjetsko prvenstvo.

- Vercesi je došao prije tjedan dana. Poznajem ga iz Azerbejdžana, odnosno utakmica u kojima sam igrala protiv sastava koje vodio. On je kvalitetno trenersko ime, ali ne mogu zaboraviti na cijeli stručni stožer i sve koji su radili s nama proteklih godina. Počevši od Igora Lovrinova koji je napravio odličan uspjeh na Europskom prvenstvu, vjerujem da nas Vercesi sada može dalje usmjeriti. Treba naglasiti da je cijela priča krenula od Miroslava Aksentijevića koji je krenuo s planom da vrati najjače igračice u reprezentaciju i napravio veliki uspjeh izborivši Svjetsko prvenstvo u Japanu. Sada smo nastavili taj niz, ustvrdila  je Miloš.

- Najbitnije da se sve igračice odazovu, pritom mislim na svih 12. Imamo odličnu prvu postvu, ali i sjajne zamjene koje u svakom trenutku mogu pomoći. Najbolje se to vidjelo na primjeru Brčić i Fabris koje su ulazile u igru, rekla je Ivana koja ove sezone nosi dres talijanskog prvoligaša Novare.

- U Novari je super, stvarno sjajno. Samo ću reći da su trener Luciano Pedula  i klupski team menadžer zbog mene došli pogledati utakmicu protiv Francuske. To valjda sve govori. Za klub se ne mogu nadiviti koliko je profesionalan, a opet obiteljski i topao. Predsjednica kluba je časna sestra, stalno je na treninzima, pita što nam treba i kako može pomoći. Oduševljena sam, zaključila je Ivana Miloš.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.