Europska liga: Hrvatski odbojkaši ostvarili desetu pobjedu u turnirskom dijelu natjecanja

Nedjelja, 07. srpnja 2013. 21:43 Napisao/la  SC

Europska liga: Bjelorusija – Hrvatska 1:3 (17:21, 21:15, 14:21, 16:21)

Hrvatska senirska odbojkaška reprezentacija oprostila se od turnirskog dijela Europske lige, onako kako je i započela – pobjedom. Za kraj četvrtog turnira u Mogilevu, Bjelorusi su ostavili hrvatsku ekipu, koja, iako s vidljivim umorom, upisuje još jednu pobjedu.

 

Darko Nojić, Tsimafei Žukovski, Matija Sabljak, libero Sven Šarčević, Ivan Raič i Fran Peterlin postava je s kojom je izbornik Igor Šimunčić odlučio otvoriti utakmicu s Bjelorusijom. Na servis Peterlina, Nojić odmah zakucava za 1:0, no ostatak seta i nije bio tako jednostavan. Hrvatska je dva puta hvatala zaostatak od -2, a reagira i Šimunčić time outom te uvođenjem Mladena Jurčevića. Uspješno jer hrvatska ekipa prelazi u vodstvo 13:12  koje ne ispušta do kraja seta, 21:17.

Kod 1:0 u drugom setu, Matija Sabljak upisuje as servis, no do 11:11 se igra bod za bod. U igru ulazi Marko Sedlaček koji donosi potrebno osvježenje, no Bjelorusi preuzimaju inicijativu i zahvaljujući lošem servisu s hrvatske strane izjednačavaju rezultat, 21:18.

Treći set poveli su Bjelorusi, vidljiv je umor kod hrvatskih igrača. Ali, onda se razljutio Tsimafei Žukovski, a i izbornik je podigao glas, pa naša momčad prelazi u vodstvo 8:7.  Ubrzo razlika raste na +4, a završava na +7, 21:14.

Četvrti set izjednačena je igra do 5:5, a onda Ivan Ćosić servisima uspjeva zbuniti Bjeloruse i razlika na hrvatskom kontu je +4. Kod 18:14 u igru ulazi i Nikola Ščerbakov, na servis. Za 20:16 Žukovski kuha loptu, a bjeloruska obrana za 21. poen šalje loptu u out.

- Vidljiv je umor, drugi set odraz je dekoncentracije trećeg dana četvrtog turnira  -  pojasnio je Igor Šimunčić i nastavio:

- Tražim pojačanu koncentraciju, ali vidi se da su umorni. I takvi igramo dobro, da ide i na servisu to bi bilo previše dobro.

Marko Sedlaček zaslužio je izbornikovo povjerenje. Marko je ušao kod 7:7 i donio svježinu, promijenio ritam. Odradio je kako se od njega očekivalo. I Jurčević također. Pokazao je da ćemo u toj rotaciji na Final Fouru imati igrača više.

Sedlaček je priznao da voli ući kad 'škripi'.

- Volim ući naknadno. Lakše mi je kad uđem kasnije, nego na početku. Kad ulazim znači da nije neka situacija i da ne mogu dodatno zeznuti.

Nije zaboravio niti pohvaliti i suigrače, ali i trenere.

- Moram pohvaliti suigrače koji su mi uvijek potpora kad ulazim u igru. I to ne samo ja, već bilo tko od nas mlađih. Daju nam poticaj za dalje. Pohvaljujem svakako i trenere i zahvaljujem im što nisu radili presing na mlađe igrače. Rekli su nam da igramo onako kako znamo i to je bilo motivirajuće.

 

Hrvatska reprezentacija se s turnirskog dijela Europske lige vraća u Zagreb sa 31 bodom (od mogućih 36), sa 10 pobjeda i samo dva poraza. Ali samo nakratko, već u četvrtak, 11. srpnja putuju u Marmaris na susret četiri najbolje ekipe Europske lige.

 

Europska liga: Bjelorusija – Hrvatska 1:3 (17:21, 21:15, 14:21, 16:21)

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.