Europska liga: Hrvatski odbojkaši poraženi od Izraela, izbornik Šimunčić igru nazvao sramotnom

Petak, 21. lipnja 2013. 20:17 Napisao/la  SC

Europska liga; Skupina C: Izrael – Hrvatska 3:2

 

 

 

Hrvatski reprezentativci upisali su prvi poraz u Europskoj ligi. Iako su u Tel Aviv stigli kao prvi u skupini C,  te se posljednjeplasirana ekipa Izraela činila kao lagani zalogaj na startu drugog turnira, upisali smo poraz 2:3 i u pitanje doveli nastup u završnici koji se nazirao nakon prikazanog u Rovinju.

 

Previše problema sa servisom već na početku prvog seta rezultiralo je hvatanjem priključka sve do 17:16 kada Žukovski servira za izjednačenje. Izbornik Igor Šimunčić uvodi Sedlačeka te stvaramo razliku od +2 (18:20), a blok Čosić-Peterlin završava set 18:21.

 

Drugi set započinjemo servisom Matije Sabljaka za 2:0, a bod razliku držimo do 7:7. Sokolov i Katzenelsom najbolji su u redovima Izraela i upravo zahvaljujući  igri baziranoj na toj dvojici domaćin dolazi do prednosti  10:8 što Šimunčić prekida time-outom.  Žukovski kuha loptu i servira as te nas vraća u vodstvo, 11:12. Ivan Čosić upisuje as servis, budi se i Raič te gotovo da počinjemo slaviti nakon 21:15 u drugom setu.

 

Međutim, u trećem setu Izraelci odlučuju bučnoj publici, koju je organizator naoružao navijačkim rekvizitima, dokazati da nisu uzalud došli te odmah na početku radi razliku od 5:1. Lošim prijemom servisa s naše strane ta se prednost penje na 9:2 što je novim sustavom bodovanja do 21 poena teško dostižno. Uz to naša ekipa ponovno ima problemai sa servisom pa iako Vinarsky prvu meč loptu šalje u mrežu, drugu  im naša ekipa poklanja.

 

I u četvrti set domaćini ulaze s prednošću od +2. Njihov tehničar Katzenelson bez problema ostvaruje sve svoje zamisli i lako motivira svoju momčad koja nam konstantno bježi dva poena. Raič nas as servisom vraća na 16:15, ali kao da nam je i sportska sreća okrenula leđa pa se svaka lopta neko s ruba mreže otkotrlja na našu stranu. Najdramatičniji je upravo završetak četvrtog seta u kojem od 19:18 uspjevamo izgubiti 24:22.

 

U odlučujućem setu jasno je da su  Izraelci dobro proučili Ivana Raiča, ali i da ih zbunjuje Fran Peterlin. No, sve im polazi za rukom te se razlika brzo povećava na 8:3. Kod 13:8 izgledalo je da se možemo i vratiti pa Sabljakov as servis za 13:10 doljeva još malo nade. Ali, kao da je neka druga Hrvatska bila na turniru u Rovinju, te Izrael lako upisuje pobjedu 15:10 u setu.

 

-          Ne znam gdje smo bili. Ne mogu razmišljati. Sigurno je samo da nismo bili ovdje – tužno je komentirao Raič.

 Puno žešći u sagledavanju propusta bio je izbornik Šimunčić:

 

-          Nakon samo jedne utakmice teško je reći što je razlog, ali ono što smo pokazali je sramota. Tvrdim da ćemo sutra pokazati bolju igru. Valjda nam treba jedno spuštanje na zemlju, spuštanje koje je bolno. No, koliko je realno da ekipa u ovakvom turnirskom sustavu sebi zamišlja da može igrati final four , to svako sebi treba odgovoriti. A nije da nisu upozoreni na to u pripremi za utakmicu.

 

U subotu od 16 sati Hrvatska igra protiv Bjelorusije.

 

Skupina C: Izrael – Hrvatska 3:2 (18:21, 15:21, 21:15, 24:22, 15:10)

 

HRVATSKA: Zhukouski, Sabljak, Nojić, Šćerbakov, Raić, Sarčević, Sedlaček, Ćosić, Jurčević, Peterlin, Isek, Prlić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.