EP odbojkašica: Sjajna Samanta Fabris odvela Hrvatsku u četvrtfinale!

Utorak, 10. rujna 2013. 22:13 Napisao/la  SC

Osmina finala: Hrvatska - Niozozemska 3:2 (23:25, 25:21, 22:25, 25:23, 15:12). Prvo ime utakmice bila je Samanta Fabris koja je u četvrtom setu zamijenila Sanju Popović. Hrvatska u srijedu igra protiv Njemačke od 20 sati

 

EP ODBOJKAŠICA

Europsko prvenstvo odbojkašica

HRVATSKA - NIZOZEMSKA 3:2

Osmina finala: Hrvatska - Niozozemska 3:2 (23:25, 25:21, 22:25, 25:23, 15:12). Dvorana Gerry Weber. Gledatelja: 3.200. Suci: Schurmann i Zahorcova.  

HRVATSKA: Ušić Jogunica, Grbac 4, Topić 22, Ćutuk, Jerkov 7, Miloš 14, Popović 18, Fabris 15, Brčić, Malević (L), Alajbeg, Poljak 14.

NIZOZEMSKA: Stoltenborg 7, Belien, Plak, De Krujif 11, Grothues 9, Steenbergen 10, Pietersen 2, Buijs 15, Flier 11, Dijekma, Renkema, Knip (L).

Odbojkašice Hrvatske pobijedile su Nizozemsku i plasirale su se u četvrtfinale Europskog prvenstva gdje će u srijedu od 20 sati igrati protiv Njemačke. Nakon trilera koji je trajao dva sata i pet setova, izabranice Igora Lovrinova sjajnom i karakternom igrom preokrenule su utakmicu.

Prvo ime utakmice bila je Samanta Fabris, mlada odbojkašica koja je godnama nosila igru Rijeke, ušla je u igru u četvrtom setu nakon što Sanja Popović nikako nije uspijevala probiti nizozemski blok. Kod rezultata 18:21 krenula je simultanka Fabris koja je do ludila dovodila suparnice. Fabris je donijela i set loptu 24:23, a Poljak dobrom reakcijom na mreži katapultirala Hrvatsku u peti set koji se u jednom trenutku činio nedostižnim.

Fabris je nastavila sa sjajnim napadaima, igračica koja je stasala u Rijeci pod paskom izbornika Igora Lovrinova, igrala je utakmicu života na velikoj sceni. Kada su se na sve nadovezale dobre reakcije Grbac i Poljak na mreži, put prema četvrtfinalnu bio je otvoren (9:5). Nizozemska se nije dala, u dva navrata zaustavile su Fabris (8:11), ali nakon minute odmora, Miloš je donijela novi poen. Poen po poen Hrvatska je stigla do četiri meč lopte, a nakon pogreške Flier veliko slavlje moglo je početi. Sama činjenica da su igračice nakon utakmice nekoliko puta bacile Fabris u zrak dovoljno govori o njezinom učinku.

Igra hrvatskih odbojkašica dosta je oscilirala kroz susret. Unatoč nizu pogrešaka Hrvatska je zadržala priključak na otvaranju utakmice. Sanja Popović nije uspijevala probiti blok Nizozemki, ali pokoji blok Hrvatske bio je dovoljan da Miloš dobrim servisom donese 11:9. Bilo je jasno da niti jedna reprezentacija neće lako stići do prve dionice, imale su izabranice Igora Lovrinova i 17:15, ali isto tako serijom 3:0 nadoknadile su 19:21. Ipak, ni uvođenje Samante Fabris i Bernarde Brčić nisu dale rezultata, nekoliko loših prijema hrvatskih odbojkašica bili su dovoljni da se otupi oštrica napada i otvori put Nizozemkama prema prvoj dionici.

Sve što nije funkcioniralo u prvom, proradilo je u drugom setu. Nekoliko odličnih servisa Ivane Miloš, dva bloka i ubojita Sanja Popović bili su recept za uvjerljivih 10:3. Kod 12:5 Nizozemska je potrošila i drugu minutu odmora. Ništa nije pomagalo, Hrvatice su bile sjajne, najbliže su stigle na 14:8. Sjajnu drugu dionicu kraju je s nekoliko servisa privela Ivana Miloš, a blokom je zaključila Maja Poljak.

Treći set je bio priča za sebe. Nizozemke su bile pokretljivije u polju što je rezultiralo vodstvom 4:7, a Hrvatska se približila na 9:11. Nizozemske odbojkašice ponovo bježe na 11:16, a Lovrinov je u igru uveo Jelenu Alajbeg, Bernardu Brčić i Samantu Fabris koja je bila sjajna u napadu. Dva servisa Fabris otvorila su put prema povratku u set, kod 20:21 Topić je blokirana nakon tri smeča unutar jednog poena. Fabris i Topić vratile su Hrvatsku u igru kod 22:22, ali nakon dobre reakcije nizozemske tehničarke i lošeg prijema Malević više nije bilo povratka.

 Fotogalerija www.cev.lu

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.