Ivan Kljaković Gašpić blizu osvajanja medalje na EP-u za klasu Finn

Četvrtak, 22. ožujka 2012. 18:43 Napisao/la  HJS press

Ivan Kljaković Gašpić se nalazi na 5. mjestu sa samo osam bodova zaostatka za vodećim Talijanom Baldassaarijem, odnosno na tri boda do medalje

Dva dana do kraja Europskog prvenstva za klasu Finn Ivan Kljaković Gašpić se nalazi na 5. mjestu sa samo osam bodova zaostatka za vodećim Talijanom Baldassaarijem, odnosno na tri boda do medalje.

 

Ivan je u četvrtak u drugom plovu dana, petom plovu prvenstva, upisao maestralnu pobjedu, u drugoj stranici uz vjetar prošao je 30-ak kormilara i ušao prvi u cilj!

 

- Još jedan u nizu teških i neizvjesnih dana ovdje u Scarlinu. Uvjeti na moru nas zaista ne maze, ma regata je prava drama u pet činova! Treba se paziti, vrlo lako stradaš, kao što su mnogi iskusili na svojoj koži ovih dana - kazao je Ivan.

 

U prvom plovu dana Kljaković Gašpić je bio 12. No, to ne znači da u vrhu flote nije bilo neko CRO jedro, naprotiv. Svoj najbolji nastup dosad u seniorskoj konkurenciji imao je mladi Josip Olujić, koji je ušao 3. u cilj prvog današnjeg plova. Zahvaljujući tom sjajnom rezultatu Olujić je ukupno izvrstan 12. nakon pet jedrenja. Tudor Bilić se nalazi na 49. mjestu.

 

U petak se odlučuje o pozicijama s kojih će kormilari ući u plov za odličja, s koliko bodova i kakvim odnosima. S obzirom na vrlo teške i hirovite uvjete u kojima se jedri, te malo odjedrenih plovova i male razlike u bodovima svašta je moguće.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.