Creski tjedan jedrenja: Odluka o pobjednicima u obje grupe pada u nedjelju, organizatori se nadaju vjetru

Subota, 06. lipnja 2015. 21:46 Napisao/la  SC

Za zadnji dan regate prognoza opet najavljuje buru, nadaju se organizatori da će ona ovoga puta biti točnija nego danas te je start predviđen u nedjelju, 07.06 u 10 sati.

Dugo čekanje na vjetar isplatilo se natjecateljima Cres Sailing Week-a. Vremenska prognoza najavljivala je buru ujutro te je start bio planiran za 9 sati. Iako je na izlasku iz ACI Marine Cres izgledalo da će sve biti spremno za nova jedrenja na "štap" kursu po dolasku na regatno područje regatni odbor mogao je samo signalzirati odgodu, nakon čega se čekalo još pola sata kada su se jedrilice poslale nazad u marini s očekivanjem vjetra i nastavkom natjecanja poslije podne. Kako je vremenska prognoza iznevjerila ujutro, Creski akvatorij nije iznevjerio poslije podne te još jednom pokazao zašto je najpoženije odredište velikih regata. Oko 15:00 zapuhao je vjetar iz smjera juga jačine 8 - 10 čvorova te omogućio 3 jedrenja na "štap" kursu.

U Grupi A najviše je pokazao talijanski Selene s kormilarom Albertom Leghisa s tri uvjerljive pobjede u sva tri jedrenja dana. Međutim, s 4 mjestom iz navigacije prvoga dana Selene je trenutno vodi u ukupnom poretku s istim brojem bodova kao i Blu Sky Claudia Terrieria te će sutrašnji dan odlučivati o pobjedniku ovogodišnjeg Cres Sailing Week-a. Treće mjesto trenutno drži Mummy One za čijim kormilom je Jacopo Cunial s 3 boda iza vodećeg dvojca.

U Grupi B na vrhu su se izdvojile tri jedrilice koje će također odlučivati o mjestima na pobjedničkom postolju u dva preostala jedrenja zadnjeg dana. Sagola Fausta Pierobona danas je bila najbolja uz dvije pobjede, dok joj je preuranjeni start današnjeg prvog jedrenja donio treće mjesto. S prvim, drugim i četvrtim mjestom danas, talijanski Cuore Matto drži drugo mjesto ukupnom poretku s 1 bodom prednosti ispred trećeplasiranog Polarisa Edija Golje iz JK Uljanik, Pula.

Za zadnji dan regate prognoza opet najavljuje buru, nadaju se organizatori da će ona ovoga puta biti točnija nego danas te je start predviđen u nedjelju, 07.06 u 10 sati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.