SVJETSKO JEDRILIČARSKO PRVENSTVO U KLASI 470

Fantela i Marenić brončani na Svjetskom prvenstvu

Utorak, 13. prosinca 2011. 13:41 Napisao  Marko Babić

Za Fantelu i Marenića ovo je peta seniorska medalja s velikih natjecanja

Šime Fantela i Igor Marenić
Šime Fantela i Igor Marenić Foto: www.hjs.hr

Šime Fantela i Igor Marenić osvojili su brončanu medalju u klasi 470 na Svjetskom prvenstvu u Australiji! Ivan Kljaković Gašpić zauzeo je deseto mjesto u Finnu. Jedina prijetnja hrvatskom dvojcu bili su Izraelci Kliger i Gal, i morali su u plovu za odličja biti ispred njih. Fantela i Marenić u cilj su ušli kao osmi, a Kliger i Gal deseti.

Svjetski prvaci su Australci Matthew Belcher i Malcolm Page. Za Fantelu i Marenića ovo je peta seniorska medalja s velikih natjecanja. Prije dvije godine bili su svjetski i europski prvaci, lani su osvojili svjetsku broncu, ove godine su u srpnju ponovno uzeli naslov europskih prvaka.

- Ovo je treća medalja u nizu na Svjetskim prvenstvima. Bilo je jako teško, protivnici su nam bili za petama. Na kraju smo više pažnje posvetili njima, nego samoj regati. Uvjeti su bili dosta teški - ustvrdio je Igor Marenić.

- Bila je duga regata, bilo je puno protesta, dosta toga se rješavalo za stolom. Htio bih se samo zahvaliti svima, dobili smo mnoge poruke i e-mailove u kojima nam svi čestitaju - dodao je Šime Fantela.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.