Stipe Miočić postao svjetski prvak nokautom u četvrtoj rundi

Nedjelja, 18. kolovoza 2019. 08:10 Napisao/la  SC

Miočić u zadnjoj minuti predzadnje runde iskoristio trenutak slabosti protivnika, kratkom serijom srušio Cormiera koji više nije mogao nastaviti meč

Miočić i Cormier
Miočić i Cormier

 

Stipe Miočić ponovo je postao UFC svjetski prvak u teškoj kategoriji.

Amerikanac hrvatskog porijekla pobijedio je 40-godišnjeg Amerikanca Daniela Cormiera nokautom u četvrtoj rundi u borbi održanoj u kalifornijskom gradu Anaheimu.

Iako je 36-godišnji Miočić većim dijelom meča bio u podređenoj poziciji, u zadnjoj minuti predzadnje runde iskoristio je trenutak slabosti protivnika, kratkom serijom srušio Cormiera koji više nije mogao nastaviti meč.

Do toga trenutka nešto brži Cormier bio je dominantan, zadao je više udaraca (123/98) i sve je upućivalo da će obraniti titulu svjetskog prvaka.

- Cormier je čvrst lik, to se mora priznati. U trećoj sam rundi primjetio neke slabosti, a u četvrtoj sam ga pogodio desnicom, srećom, jer, stvarno je čvrst. Udarac u tijelo toliko ga je zabolio da su mu ruke počele padati i odlučio sam završiti priču, kazao je Miočić.

Cormier je čestitao Miočiću na pobjedi i najavio mogući prestanak karijere.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.