NA RUBU PAMETI

Pritvoren hrvatski boksač zbog napada na suca

Utorak, 21. listopada 2014. 10:43 Napisao/la  SC

HBS doživotno suspendirao Vida Lončara

Vido Lončar nokautirao je suca na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu, koje se održava u Zagrebu! Mladi hrvatski boksač divljački je nasrnuo na poljskog suca nakon meča u kojemu je poražen od litavskog reprezentativca Algirdasa Baniulisa. Nesretni sudac završio je podu neposredno prije proglašenja pobjednika i primio još nekoliko udaraca prije nego što su intervenirali redari. Sudac je završio u blonici s težim ozljedama, a policija je privela Lončara.

Hrvatski boksački savez (HBS) doživotno je suspendirao Lončara i napisao sljedeće priopćenje: 

Hrvatski boksački savez se duboko ispričava svima u Hrvatskoj, hrvatskom sportu i Gradu Zagrebu zbog nedopustivog incidenta koji je napravio naš boksač Vido Lončar napavši i teškog ozlijedivši suca Mageja Dziurgota iz Poljske tijekom mečeva Europskog boksačkog prvenstva za juniore u Zagrebu. Ovim se putem ujedno duboko ispričavamo Svjetskoj boksačkoj organizaciji - AIBA i Europskoj boksačkoj organizaciji - EUBC, Međunarodnom olimpijskom odboru, Hrvatskom olimpijskom odboru, Ministarstvu obrazovanja i sporta te Uredu za obrazovanje i sport Grada Zagreba zbog brutalnog napada na službenu osobu od strane hrvatskog boksačkog reprezentativca i štete koju je svojim činom prouzročio.

Izvršni odbor Hrvatskog boksačkog saveza noćas je na hitnoj sjednici donio odluku o doživotnoj suspenziji i izgonu iz boksa za boksača Vidu Lončara. Također, Izvršni odbor je do završetka istrage, suspendirao trenere koji su se u trenutku nemilog događaja nalazili uz ring. Ovim putem ispričavamo se svima koji su u bilo kojem obliku povrijeđeni nastupom Vide Lončara i njegovim nesportskim postupcima.

Ujedno duboko se ispričavamo obitelji boksačkog suca Mageja Dziurgota koji se i dalje nalazi u bolnici. Vido Lončar se nalazi u pritvoru te vjerujemo da će institucije Republike Hrvatske odraditi svoj posao.

Nažalost, Vido Lončar je prouzročio nepopravljivu štetu Hrvatskom boksačkom savezu, hrvatskom sportu, Gradu Zagrebu te hrvatskom stanovništvu i svim ljubiteljima ovog olimpijskog sporta svojim činom na Europskom juniorskom prvenstvu u boksu koje se održava u Zagrebu od 17. - 26.10.2014. Primite još jednom naše iskreno žaljenje, stoji u priopćenju HBS-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.