Mirko Filipović suspendiran zbog dopinga dva dana nakon što je prekinuo karijeru

Četvrtak, 12. studenog 2015. 10:51 Napisao/la  SC

Američka antidopinška agencija USADA objavila je da je Filipović suspendiran

Mirko Filipović objavio je da prekida karijeru dva dana prije nego što je suspendiran zbog sumnje o dopingu.

Američka antidopinška agencija USADA objavila je da je Filipović suspendiran za meč u Seulu s Anthonyjem Hamiltonom, koji je bio zakazan za 27. studenog. Neposredno pred meč Filipović je naprasno prekinuo karijeru. U odluci stoji:

UFC obavještava da je zakazani meč između Mirka Cro Copa i Anthonyja Hamiltona u Seulu u Južnoj Koreji otkazan. Američka antidopinška agencija (USADA) obavijestila je Mirka Filipovića i UFC da je privremeno suspendiran zbog moguće zlouporabe pravila antidopinške agencije.

USADA, neovisno tijelo koje provodi antidopinšku politiku, pobrinut će se oko rezultata i odrediti posljedice u slučaju Cro Copa. Dodatne informacije bit će pravovremeno objavljene.
Hamiltonu će se vrlo brzo zakazati novi meč u bližoj budućnosti.

Filipović je priznao da je uzimao nedozvoljena sredstva, na svom facebook profilu napisao je sljedeće:

Nakon šest dana plazmi i hormona došli su me testirati, uredno sam dao uzorak krvi i urina i odmah sam obavijestio UFC o testiranju, kao i da sam radi sanacije ramena uzeo malu količinu hormona rasta, jer ništa drugo ne pomaže, a želio sam odraditi borbu pod svaku cijenu. Ako budem morao otkazati borbu zbog ramena, znao sam da je to kraj. Prošlo je osam mjeseci od posljednje borbe, a ja u ovim godinama ne mogu čekati 5 ili 6 mjeseci do iduće borbe. Niti su nalazi testiranja gotovi, niti sam siguran da će se supstanca naći, jer sam to uzeo svega nekoliko dana samo da spasim borbu i rame. Oni su nekakvu suspenziju odrezali i to samo zato jer sam im sam rekao o čemu je riječ a koja nema nikakvog smisla jer sam se povukao i to radi ozljeda po cijelom tijelu', napisao je Filipović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.