Marina Sumić viceprvakinja Europe u taekwondou u kategoriji do 62 kilograma

Četvrtak, 03. svibnja 2012. 21:56 Napisao/la  SC

Marina je do srebrne medalje nanizala tri pobjede, a u finalu ju je zaustavila Francuskinja Marlene Harnois

Marina Sumić osvojila je srebrnu medalju prvog dana Europskog prvenstva u taekwondou što se održava u Manchesteru. Sumić je odličje osvojila u kategoriji do 62 kilograma nakon što je pobijedila Ukrajinku Dariju Jakovljevu s 12:5, te Talijanku Cristiane Rizzelli 9:7 da bi u polufinalu pobijedila Ruskinju Marine Češujine s 9:2, a na putu do prvog naslova europske prvakinje u finalu ju je zaustavila Francuskinja Marlene Harnois (6:11).

- Zadovoljna sam jer sam ove sezone pored brojnih ozljeda uspjela spojiti tek tri turnira. Ovom medaljom sam kompletirala kolekciju od kadeta i juniora do seniora. Nedostaje mi tek olimpijsko odličje, ali to ćemo u Londonu prvo pustiti sestrama Zaninović , a onda ću ja u Rio De Janeiro po posljednju medalju koja mi nedostaje, izjavila je nakon natjecanja presretna Marina Sumić.

Nakon sjajnog otvaranja prvenstva za hrvatsku reprezentaciju u petak će na tatami u Manchesteru izaći Lucija Zaninović (do 49 kg), Ivana Žagar (preko 73kg), Stipe Jarloni (do 58 kg) i Nikola Bojo (do 87kg).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.