ROBERT KIŠERLOVSKI PRIZNAO

Čak sam razmišljao da ću odustati od Gira

Utorak, 28. svibnja 2013. 12:30 Napisao  Marko Babić

Bio je to jedan drukčiji Giro, nije bilo praktički niti jedne  brdske etape, kaže Kišerlovski

Robert Kišerlovski vratio se iz Italije. Petnaesto mjesto na utrci Giro d' Italia ući će u rubriku dobrih rezultata, iako je najbolji hrvatski biciklist vjerovao da može više. Giro su ove godine obilježile vremenske neprilike koje su utjecale na promjenu etapa, tako da je jedna i odgođena.

Nibaliju svaka čast
Vincenzo Nibali iz momčadi Astana odnio je naslov pobjednika.
- Nibaliju svaka čast. Bio je jači od nas svih. Zasluženo je uzeo naslov pobjednika, ustvrdio je Kišerlovski.

- S 15. mjestom u ukupnom poretku sam zadovoljan. Od pretprošle subote vozio sam tjedan dana bolestan, imao sam temperaturu, kašalj, krpali smo se do kraja. To je posljedica hladnih uvjeta na stazi. Boljele su me kosti, u utorak sam čak mislilo odustati. Rekao sam sam sebi: Nema teorije, borit ću se do kraja., rekao je Robert Kišerlovski.

- Bio je to jedan drukčiji Giro. Nije bilo praktički niti jedne brdske etape, vremenski uvjeti su bili jako teški. Mnoge uspone su morali eliminirati zbog snijega koji je sve iznenadio. Naravno da smo znali da je snijeg moguć i u svibnju, ali ovo što se dogodilo nitko nije očekivao. Već na tisuću metara padao je jaki snijeg, ustvrdio je Kišerlovski dodavši da su u momčadi Radioshacka zadovoljni rezultatom. 

- Ciljali smo da budem među deset, ali s obzirom na bolest i vrijeme, zadovoljni su kako je sve završilo. Ne možemo utjecati na bolest i vremenske uvjete. Da je sve bilo u redu vjerujem da bismo bez problema bili među deset najboljih, možda i blizu pet, ustvrdio je Kišerlovski.

Što treba napraviti da se premosti razlika između 15. i petog mjesta u vrhunskom biciklizmu? 

- Nije velika razlika. Sada znamo što mi nedostaje u kronometru i na čemu moramo raditi. Napravit ćemo određene treninge, da u budućnosti gubim što manje. To je frustrirajuće.  Na dosta utrka bio bih u vrhu, samo da taj kronometar poboljšam. Snagu i izdržljivost imam, moram dodatno utrenirati ritam, ustvrdio je najbolji hrvatski biciklist.

- Sada ću se malo odmoriti. Onda slijede, Austrija, Poljska, Vuelta i Svjetsko prvenstvo, zaključio je Robert Kišerlovski.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.