ROBERT KIŠERLOVSKI O 2012.

Ne znam kome je Armstrong stao na žulj

Nedjelja, 30. prosinca 2012. 16:11 Napisao  Marko Babić

- Armstrong je prošao milijun doping kontrola i niti jednom ga nisu uhvatili,  kaže Kišerlovski

Robert Kišerlovski, najbolji hrvatski biciklist,  standarno provodi blagdane. U subotu je krenuo od Umaga prema Rijeci, pa nekoliko krugova na Učki. Kao što će reći Robert to je bio samo lakši trening, 90 kilometara.

- Imat ću jedan slobodni dan, prvog siječnja. Nakon toga krećem s jačim treninzima, ustvrdio je Robert Kišerlovski koji ipak neće ići na novu operaciju ključne kosti koju je slomio na Tour de Franceu.

- Moram obaviti još jednu operaciju, ali mislim da ću ići nakon Gira d' Italije. Nekad me bol jednostavno presječe i zna smetati, ali to je puno lakše nego što je bilo, dodao je Kišerlovski koji neće će preskočiti i put u Australiju gdje je trebao otići na pripreme.

- Ne idem u Australiju. U idućih mjesec dana idem u Španjolsku, pa onda nekoliko puta u Francusku. Pripremam se za Giro u svibnju, prije toga ću imati nekoliko utrka kao pripreme. Ako sve bude u redu, bit ću prvi vozač, rekao je najbolji hrvatski biciklist koji u 2013. ima samo jednu želju.

- Da me zaobiđu ozljede. Bio bi prezadovoljan 2012. godinom da nije bilo tog pada na Tour de Franceu. Da jedna godina prođe bez padova, ma da barem na Giro stignem spreman, a poslije što bude, ustvrdio je Kišerlovski.

Prošlu godinu u biciklizmu obilježio je slučaj Lancea Armstronga kojem su oduzete svih sedam titula s Tour de Francea zbog dopinga. Američka anti-doping agencija krenula je žestoko na Amerikanaca koji je odustao od borbe.

- Iskreno, meni je sve to oko Lancea Armstronga glupost. Ne znam kome je stao na žulj, ali nisu ga niti jednom uhvatili na doping kontroli. I sada imaju dokaze momčadskih kolega, koji nisu baš najpoznatiji kao pouzdani svjedoci. I što sad reći? Čovjek je prošao milijun doping kontrola, ujutro, popodne, navečer... Ne kažem da su baš svi u biciklizmu sveci, ali opet. Kada netko počne pričati o dopingu, samo izvadim biološku putovnicu i pokažem sva testiranja, zaključio je Robert Kišerlovski.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.