Giro d' Italia: Robert Kišerlovski 11. u 16. etapi, Quintana preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

Utorak, 27. svibnja 2014. 18:06 Napisao/la  SC

Kišerlovski trenutno drži deseto mjesto s 8:02 minute zaostatka za vodećim Quintanom, ali mu i deveteoplasirani Ryder Hesjedal (Garmin Sharp) bježi skoro četiri minute

Robert Kišerlovski osvojio je 11. mjesto u iscrpljujućoj 16. etapi utrke Giro d' Italia voženoj od Ponte di Legna od Val Martella u dužini od 139 kilometara nakon koje je pobjednik Nairo Quintana (Movistar) preuzeo vodstvo u ukupnom poretku. Najbolji hrvatski biciklist za Quintanom je zaostao 4:48 minuta, te je na cilj stigao u paru s Cadelom Evansom. Kišelovski je u zadnjim kilometrima izgubio priključak za skupinom u kojoj je bio vodeći Rigoberto Uran Uran za kojim je izgubio tridesetak sekundi.

Quintana je odvozio sjajnu etapu (4:42:35) te je u ukupnom poretku preuzeo vodstvo s 1:41 minute prednosti ispred Rigoberta Uran Urana (Omega Pharma - Quick-Step Cycling Team). Treće mjesto drži Cadel Evans (BMC Racing Tam) s 3:21 minutom zaostatka. Kišerlovski trenutno drži deseto mjesto s 8:02 minute zaostatka za vodećim Quintanom, ali mu i deveteoplasirani Ryder Hesjedal (Garmin Sharp) bježi skoro četiri minute.

U srijedu je na rasporedu 17. etapa od Sarnonica do  Vittorio Veneta u dužini od 208 kilometara.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.