Giro d' Italia: Robert Kišerlovski skočio na deseto mjesto u ukupnom poretku

Petak, 10. svibnja 2013. 19:21 Napisao/la  SC

Kišerlovski je u jednoj ludoj etapi na cilj stigao u skupini sa 1:07 minute zaostatka za pobjednikom Adamom Hansenom (4:35.49). Kristijan Đurasek na cilj je stigao kao 86. sa 6:54 minute zaostatka

Robert Kišerlovski, biciklist Radio Shacka, osvojio je 24. mjesto u sedmoj etapi od San Salva do Pescare u dužini od 177 kilometara, te je u ukupnom poretku skočio na deseto mjesto.

Kišerlovski je u jednoj ludoj etapi na cilj stigao u skupini sa 1:07 minute zaostatka za pobjednikom Adamom Hansenom (4:35.49). Kristijan Đurasek na cilj je stigao kao 86. sa 6:54 minute zaostatka.

- Mogu reći da sam sretan što sam u jednom komadu stigao na cilj. Napadao sam na usponima, ali na nizbrdici sam bio oprezan i nisam htio riskirati da ne bi slučajno pao. Dolaze etape s usponima i želim biti maksimalno spreman. Bio je ovo težak dan, ali momčad je puno toga odradila za mene, bili su nevjerojatni. Moram im zahvaliti. Znao sam od početka da će etapa biti zanimljiva, u nekoliko trenutaka sam osjećao kako mi zadnji kotač proklizava, rekao je Kišerlovski.

U ukupnom poretku vodstvo je preuzeo Španjolac Benat Intxausti Elorriaga (28:30.04 sati), Kišerlovski je deseti 34. sekunde zaostatka, a Đurasek 73. sa 18:17 minute.

Subota donosi kronometar u dužini od 54.8 kilometara od Gabicce Mare do Saltare.

- Nije me briga za kronometar, ali pokušat ću odvoziti što bolje. Zavoji bi mi trebali odgovarati, zaključio je Robert Kišerlovski.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.