OPRAH WINFREY DOPING-SHOW

Lance Armstrong priznao da je uzimao doping

Utorak, 15. siječnja 2013. 08:35 Napisao/la  SC

Izvori su anonimni budući da će se razgovor Armstronga i Oprah emitirati u četvrtak


Prema pisanju Associated Pressa Lance Armstrong u razgovoru s Oprahom Winfrey priznao je uzimanje zabranjenih sredstava u trenucima kada je dominirao na svjetskoj sceni i pobjeđivao na Tour de Franceu. Američki mediji pozvali su se na provjerene izvore koji su htjeli ostati anonimni budući da će se intervju s Armstrongom emitirati u četvrtak. Doduše, mediji navode da je Armstrong odbacio tvrdnje da je on bio glavni organizator svega.

Navodno priznanje stiglo je nakon što se Armstrong prvo ispričao ljudima koji su radili u njegovoj zakladi Livestrong koju je pokrenuo nakon što je sam uspio pobijediti rak.

Sve će biti poznato u četvrtak kada će intervju s Armstrongom biti emitiran, a američki mediji već su krenuli s analizom mogućih razloga zašto je Armstrong odlučio priznati nakon što je godinama tvrdio da nije koristio zabranjena sredstva.

CBS tvrdi da je Armstrong spreman progovoriti i o drugim biciklistima koji su uzimali zabranjena sredstva, a za koje se ne zna i spreman je vratiti 30 milijuna dolara. Armstrongu tako prijeti i progon zbog davanja lažnog svjedočanstva na sudu 2005. godine kada je tvrdio da nikada nije koristio doping.

Inače, Međunarodna biciklistička federacija i Američka antdoping agencija oduzele su Armstrongu naslove osvojene na Tour de Franceu nakon dugotrajne istrage koja je rezultirala s preko tisuću stranica izvještaja.

U zadnja 33 izdanja Tour de Francea u čak 17 navrata pobijedio je biciklist kojem je naknadno dokazano ili je sam priznao uzimanje dopinga.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.