Vahid Halihodžić: Nije mi jasno zašto se hrvatski igrači muče u kvalifikacijama

Utorak, 12. rujna 2017. 08:47 Napisao/la  SC

Držim da je ova reprezentacija lakoćom trebala dohvatiti Rusiju, tamo opet biti jedan od najvećih favorita za naslov, kaže Halihodžić

Vahid Halihodžić
Vahid Halihodžić

Vahid Halihodžić odveo je Japan na SP u Rusiju, što mu je uspjelo s Obalom Bjelokosti i Alžirom. Nekada klasni napadač danas je vodeći BiH nogometni stručnjak, jedan od najsupješnijih trenera u široj regiji.

Naravno da Halihodžić dobro poznaje hrvatski nogomet, nekada je bio trener Dinama. O stanju u hrvatskoj reprezentaciji Halihodžić kaže:

- Zovu me prijatelji iz Hrvatske, novinari pitaju za mišljenje. Mene je zabrinulo kako je ova današnja generacije Hrvatske, s toliko individualne kvalitete i igrača iz najvećih svjetskih klubova, ispala na Euru u Francuskoj. Hrvatska je za mene bila jedan od glavnih kandidata za naslov, a imao sam osjećaj da se od turnira oprostila - prelagano. I kako nije bila spremna za veliki rezultat. Pratim i ove kvalifikacije, nije mi jasno kako se igrači takve vrijednosti muče sa selekcijama koje joj nisu dorasle. Ne znam u čemu je problem, ne želim nikoga kritizirati, ipak nisam dovoljno 'unutra'. Ali, držim da je ova reprezentacija lakoćom trebala dohvatiti Rusiju, tamo opet biti jedan od najvećih favorita za naslov. Hrvatska se tako mora postaviti, riječ je o daleko najboljoj reprezentaciji s prostora bivše države. Nešto mi kod Hrvatske nedostaje. Ne znam postoji li kod igrača autoritet izbornika, jesu li oni uopće dovoljno motivirani igrajući za reprezentaciju. Često čitam i prilično populističke rečenice hrvatskih nogometaša koji u svojim izjavama najčešće odlaze predaleko. Svi skupa trebaju smanjiti vokabular izvan terena, a povećati požrtvovnost na samom terenu. Hrvatska po meni može jako puno, kažem i dalje ih vidim kako jedne od favorita u Rusiji, ali svi se skupa trebaju potpuno posvetiti reprezentativnom uspjehu. I svakom sljedećem suparniku. Od priče neće biti ništa, rekao je Halihodžić za goal.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.