UEFA zbog veće zarade utakmice Lige prvaka namjerava igrati vikendima

Srijeda, 12. prosinca 2018. 11:11 Napisao/la  SC

Najbogatiji klubovi kroz natjecanje Lige prvaka svake godine postaju još bogatiji, pa se sigurno ne bi bunili da utakmice Lige prvaka igraju vikendima

UEFA zbog veće zarade utakmice Lige prvaka namjerava igrati vikendima

 Prema pisanju Bilda UEFA sprema velike promjene u natjecaju Lige prvaka.

Umjesto utorkom i srijedom utakmice Lige prvaka trebale bi se igrati vikendima!

Prema istom izvoru ovakva promjena prolazi detaljne analize i simulacije, nije poznato da li bi se vikendima igralo od početka natjecanja u grupnoj fazi ili samo u nokaut-fazi.

Jasno da bi takve promjene poremetile satnice nacionalnih prvenstava, pretežito u ligama petice.

Konkretno, sva četiri engleska kluba (Liverpool, Tottenham, Man. City i Man. United) ostvarili su plasmane u završnicu, što znači da bi praktično cijelu sezonu utakmice u Premierligi igrali preko tjedna u sadašnjim terminima utakmica Lige prvaka.

Sve ovakve kalkulacije imaju samo jednu svrhu, UEFA želi još više povećati dobit od elitnog natjecanja budući da bi vikendima posjeta bila još veća.

UEFA od Lige prvaka godišnje zaradi oko 2,5 milijarde eura, od toga iznosa oko 1,8 milijarde eura izdvojila je prošle sezone za nagradni fond.

Dobit UEFA-e raste svake godine, svake godine povećava se nagradni fond.

Najbogatiji klubovi kroz natjecanje Lige prvaka svake godine postaju još bogatiji, pa se sigurno ne bi bunili da utakmice Lige prvaka igraju vikendima.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.