KVALIFIKACIJE ZA SP

Italija u šoku, Šveđani idu u Rusiju

Ponedjeljak, 13. studenog 2017. 23:05 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica: Italija - Švedska 0:0

Tuga u Italiji
Tuga u Italiji



Italija neće igrati na SP u Rusiji!

U uzvratnoj utakmici odigranoj na San Siru talijanska reprezentacija nije uspjepla postići pogodak protiv Švedske, koja je obranila minimalnu prednost (1:0) iz prve utakmice i otišla u Rusiju.

Talijani su očekivano 95 minuta napadali, ostvarili su veliku prednost u posjedu lopte od 75 posto, uputili su 23 (prema 4) udaraca na gol, 6 udaraca (prema 1) uputili su u okvir vratiju. Ništa nije pomoglo...

Predvidljivi napadi sveli su se na ubačaje s bokova ili distance, visoki švedski braniči dominirali su u skoku, disciplinirana švedska obrana zadržala je koncentraciju do kraja utakmice.

Zaprijetili su Talijani s nekoliko opasnih udaraca s distance, a najbolje prilike su propustili Immobile (40), koji je uspio loptu poslati kroz noge Olsenu, ali je Granqvist  stigao skrenuti loptu pred gol-crtom.

U 86. minuti Olsen je sjajno reagirao na  El Shaarawyjev udarac iz voleja.

Treba istaknuti da sudac Lahoz nije dosudio četiri kaznena udarca, pod dva za svaku momčad.

Međutim, prvi su oštećeni Talijani, u 8. minuti Parola je sruši Augustinsson...

Sudac nije reagirao kao što kasnije nije reagirao kada su Talijani (Darmian, Barzagli) dvaput, a Šveđani jednom (Granqvist) igrali rukom u kaznenom prostoru.  

Na kraju Talijani neće igrati na SP prvi put nakon 1958. godine, kada se jedini put do sada nisu uspjeli plasirati u završnicu.

Nisu igrali na prvom SP u Urugvaju, ali tada su sami odustali od nastupa.

Tužan kraj talijanske generacije koju su predvodila trojica svjetskih prvaka iz 2006. godine, Buffon, Barzagli i De Rossi.

Jedina dobra vijest da će Hrvatska u ždrijebu SP-a biti u drugoj jakosnoj skupini.

ITALIJA: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Candreva (Bernarceschi 76), Florenzi, Jorginho, Parolo, Darmian (El Shaarawy 63); Immobile, Gabbiadini (Belotti 63)

ŠVEDSKA: Olsen; Lustig, Lindelof, Granqvist, Augustinsson; Claesson (Rohden 72), Larsson, Johansson (Svensson 19), Forsberg; Toivonen (Thelin 54), Berg

Uzvratna utakmica dodatnih kvalifikacija za SP: Italija - Švedska 0:0

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.