PONOVO NA OTOKU

Slaven Bilić postao menadžer WBA

Četvrtak, 13. lipnja 2019. 14:28 Napisao/la  SC

Bilić službeno preuzeo drugoligaša

Slaven Bilić ponovo na Otoku
Slaven Bilić ponovo na Otoku

 

Slaven Biić službeno je postao menadžer West Bromwich Albiona (WBA).

Jedan od najstarijih klubova na svijetu na svojoj stranici objavio je vijest da Bilić preuzima momčad koja bi se iduće sezone trebala vratiti u Premiership.

- Oduševljen sam što sam dobio priliku. Želimo se pojačati, čelnici su me uvjerili da se žele vratiti u Premiership. WBA ima kratkoročne i dugoročne ciljeve, čelnici kluba žele da im pomognem ostvariti ciljeve. Jasno su mi dali do znanja što žele i nisam puno razmišljao kada su mi ponudili posao, kazao je Bilić.

WBA je prošlu sezonu završio na 4. mjestu Championshipa s 14 bodova zaostatka za prvim Norwichom.

Bilić je pridobio povjerenje čelnika WBA u konkurenciji Bruna Labbadije i Chrisa Houghtona, nekadašnji menadžer West Hama pristao je isti posao odraditi za manju plaću.

A posao je jednostavan: Bilić mora WBA vratiti u Premiership budući da novi vlasnik kluba, kineski tajkun Lai Guochuan, želi postati dio nogometne elite.

Bilić je radio u nekoliko poznatih klubova (Lokomotiv Moskva, Bešiktaš, West Ham, Al Ittihad), ni u jednom nije imao sličan zadatak.

Inače, Bilić je ostao bez posla početkom ove godine, kada je neočekivano dobio otkaz u Al Ittihadu u razdoblju uspona forme momčadi.

U WBA mu se neće dogoditi ništa neočekivano!

Klub star 141 godinu jedan je od suosnivača prve engleske nogometne lige u koju se Bilić iduće sezone mora vratiti kako god zna.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.