Scoria je zaslužio pobjedu više od ikoga

Ponedjeljak, 03. rujna 2012. 20:56 Napisao  I. V.

U nekim drugim vremenima onakvi sudački potezi imali su drugačiju društvenu poruku i nikome nije bilo do slavlja

Dojmovi su se slegli! Rijeka je pobijedila Hajduk, ostvarila prvu domaću pobjedu i zadržala priključak s klubovima koji će se rasporediti negdje od 3. do 8. pozicije na ljestvici. Fantastičan ambijent na Kantridi ove sezone zaslužuje sociološku analizu, jer nije motiviran samo sportskim razlozima. Ni daleko bolje od današnje momčadi Rijeke na tribine nisu mogle privući polovicu ljudi, koji su po kišnom vremenu došli gledati utakmicu protiv Hajduka.

Navijači su došli na svoje, Rijeka je nadigrala Hajduk premda je pobjeda ostvarena nakon katastrofalne sudačke pogreške. Mučan dojam zbog sudačke farse nije spriječio članove uprave, stručni stožer i igrače da pobjedu zajedno slave do jutarnjih sati. Kakva je poruka? U društvu poremećenih vrijednosti postalo je prihvatljivo slaviti urušavanje temeljnih sportskih načela. U nekim drugim vremenima onakvi sudački potezi imali su drugačiju društvenu poruku. Nikome nije bilo do slavlja, jer su se svi osjećali poraženo.

Teško se unazad tridesetak godina prisjetiti jedne momčadi Hajduka koja je na Kantridi izgledala nemoćnije. Metodologija rada trenera Miše Krstičevića brzo je dovela do zamora materijala, agresivni igrači Hajduka s početka sezone postali su kronično umorna momčad. U promijenjenom sustavu igre, s trojicom stopera koji nisu prelazili sredinu terena, šest, sedam igrača Rijeke držalo je cijelu momčad Hajduka stiješnjenu u kaznenom prostoru više od pola sata prvog poluvremena.

Zahvaljujući promjenama u načinu igre, prvi put ove sezone u završnicu je dolazilo po četiri, pet igrača Rijeke. I prvi put ove sezone trener Elvis Scoria sebi nema što predbaciti u pripremi utakmice, jer u završnici ne igraju treneri nego igrači! Budući da Rijeka nema igrača koji potezom odlučuje utakmice, momčad se očekivano izdušila. U drugom dijelu utakmica je ušla u kolotečinu, da nije bilo suca pogodak ne bi pao do kraja tjedna.

Elvis Scoria se promijenio, sazrio je kao javna osoba koja više nije presudno opterećena javnim mnijenjem! Očigledno je radio na sebi budući da polako razvija osobine koje su prije nekoliko godina postale ozbiljna smetnja razvoju njegove trenerske karijere. Nije mu bilo lako do utakmice protiv Hajduka, ali je pritisak podnosio trezveno i profesionalno odmjereno. Više od ikoga u klubu zaslužio je pobjedu protiv Hajduka! Da u miru dobro razmisli kako dalje razvijati očigledne igračke potencijale, jer će u protivnom za dva, tri kola atmosfera opet biti ista kao prije utakmice protiv Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.