PSG dovodi Ivana Rakitića za 125 mil. eura, Neymar sve bliže Real Madridu

Utorak, 21. kolovoza 2018. 10:15 Napisao/la  SC

PSG je prošle sezone samo na Neymara i Mbappea  ukupno potrošio oko 800 mil. eura! Novac za kraljevsku katarsku obitelj nije nikakav problem, problem je postala UEFA-e

Rakitić i Neymar u klasičnoj razmjeni
Rakitić i Neymar u klasičnoj razmjeni

 

Paris Saint-Germain se naizgled ponaša kao da nema problema s Financijskim fair-playom, pariški klub želi dovesti Ivana Rakitića.

Barcelona je rezolutna!

Rakitić je na prodaju, ali za 125 mil. eura!

I nema pregovaranja, naglašavaju iz Barcelone.

PSG i Barcelona ionako nisu baš u nekim idiličnim odnosima otkada je PSG oteo Neymara za fantastičnih 222 mil. eura, koliko je iznosila zaštitna klauzula.

Inače, Neymar je PSG bruto stajao oko pola milijarde eura, toliko je bankovnog jamstva morao dobiti klub u vlasništvu bogate kraljevske katarske obitelji.

Jasno, jamstvo je dala katarska banka, jedna od financijski najmoćnijih banaka na svijetu također je u vlasništvu kraljevske obitelji.

Iste sezone PSG je iz Monaca doveo Kyliana Mbappea za 155 mil. eura, što zajedno s višegodišnjim ugovorima i porezima predstavlja dodatno trošak od cca. 250 mil. eura.

Dakle, PSG je prošle sezone samo na dvojicu igrača potrošio oko 800 mil. eura!

Novac za katarsku obitelj nije nikakav problem, problem je postala UEFA-e.

PSG može biti oštro kažnjen zbog kršenja Financijskog fair-playa kojim UEFA pokušava kontrolirati tržište, pa ponuda za Rakitića izgleda kao provokacija.

Međutim, ponuda ima logičan poslovni i sportski smisao.

Real Madrid želi iskoristiti probleme PSG-a s kršenjem financijske regulative, PSG ozbiljno razmišlja prihvatiti ponudu Florentina Pereza od čak 300 mil. za Neymara koji ionako želi otići u Madrid.

U tom slučaju PSG bi za godinu dana zaradio oko 80 mil. na Neymaru i bez problema kupio Rakitića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.