VJEČITI DERBI

C. zvezda dobila Partizan, gorjela hrvatska zastava

Subota, 17. studenog 2012. 22:38 Napisao/la  SC

Crvena zvezda - Partizan 3:2. Navijači Rada zapalili hrvatsku zastavu

Na beogradskoj je Marakani odigran 143. "večiti derbi". Partizan je dvaput vodio no Zvezda je na kraju ipak stigla do pobjede od 3:2 i spasila barem za sada prvenstvenu utrku. Smanjili su „crveno beli“ zaostatak za gradskim suparnikom na 5 bodova i upisali četvrtu pobjedu u nizu u srazovima za prevlast u Beogradu.

Navijači Rada zapalili hrvatsku zastavu
Navijači Rada izrazito radikalne političke orijentacije poznatiji pod imenom United Force tijekom subotnjeg susreta Superlige sa Hajdukom iz Kule na Banjici zapalili su hrvatsku zastavu i tako izrazili nezadovoljstvo zbog oslobađanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača u Hagu, a istakli su i transparent "Sprem'te se, sprem'te četnici". Ako nekog slučajno zanima Rad je pobijedio 1:0.

Bilo je puno lijepih poteza, sjajnih akcija, ali i koškanja i naguravanja, ukratko svega onoga što ovakve utakmice čini derbijem. Pred 40.000 gledatelja prikazana je zaista dobra igra.

Dva i pol sata prije početka utakmice počeli su sukobi huligana sa policijom i građanima na ulicama Beograda. U masovnoj tučnjavi dvije frakcije navijača Partizana teže su ozlijeđene tri osobe. U sukobima je sudjelovalo više od 200 osoba, a prilikom intervencije lakše su ozlijeđena dva policajca. Oko 40 navijača privedeno je na saslušanje, a privođenja su i dalje u tijeku.

Strijelci: 0:1 Mitrović (9'), 1:1 Kasalica (14'), 1:2 Jovanović (ag-16'), 2:2 Milivojević (50'), 3:2 Milijaš (74')

 

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić (Vešović od 46.), Spajić, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Milijaš (Dimitrijević od 85.), Lazović (Milunović od 68.), Kasalica, Mudrinski.     


PARTIZAN:  Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Lazevski, Smiljanić, S. Marković, Ilić (S. Šćepović od 80.), Tomić (Jojić od 66.), L. Marković (Ninković od 85.), Mitrović.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.