RUSKO PRVENSTVO

Bilićev Lokomotiv slavio i na Kavkazu

Subota, 01. prosinca 2012. 15:05 Napisao/la  I. M.

Utakmica 18. kola:  Alania - Lokomotiv 0:1 (Grigoryev 12'). Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton

 

 

 

Rusko prvenstvo, 18. kolo

ALANIA VLADIKAVKAZ - LOKOMOTIV MOSKVA 0:1

Stadion "Spartaka Vladikavkaz" Gledatelja: 18.000

Sudac: Vladimir Kazljimenko (Rostov na Donu)

Strijelac: 0:1 Grigoryev (12')

Žuti kartoni: Pilev, Bayryev, Šemberas, Priskin, Khozin, Khubulov (Alania), Ćorluka, Tigorev (Lokomotiv)

ALANIA VLADIKAVKAZ: Khomič, Pilev,Bayryev, Aslan Dudlev (89' Grigoriev), Gračev, Šemberas, Khozin, Diego Mauricio (60' Khubulov), Tsarikayev (77' Bakaev), Danilo Neco, Priskin,:

LOKOMOTIV MOSKVA: Guillherme, Šiškin, Eščenko, Burlak, Ćorluka, Tigorev, Grigoryev (75' Ziegler), Glušakov, N'Doye, Pavljučenko (59' Samedov), Obinna (88' Podberezkin).

"Željezničari" Slavena Bilića uhvatili su pravi ritam. Novom pobjedom na prilično teškom gostovanju u Vladikavkazu, Lokomotiv je sve bliže vrhu i zoni izlaska u europska natjecanja. Prvu priliku propustio je Roman Pavljučenko, no njegov udarac s 12 metara u 9. minuti blokirao ke Bayryjev. Minutu kasnije prijeti Obinna, no njegov udarac zaustavlja Khomič. Bolja igra Lokomotiva naplaćena je u 12 minuti, Korner je izveo Obinna a Grigoryev je bio najviši i matirao Khomiča za 0:1. Alania je prvi puta priprijetila u 23. minuti, no udarac Diega Mauricia otišao je pored gola. Domaći sastav "pohvatao je konce", pa je tako prigodu za poravnanje nakon pola sata igre imao Khozin, no njegov udarac zaustavlja Guillherme. Isti je igrač imao posljednje dvije  prigode prvoga dijela u 42. minuti i u sudačkoj nadoknadi no na odmor se ipak otišlo sa minimalnom prednošću gostiju iz Moskve.

Na prvu prigodu u nastavku čekalo se do 57. minute i opet su je propustili domaćini. Udarac Danila Neca otišao je preko gola. Još jedan neuspjeli domaći pokušaj upisao je Aslan Dudlev u 60. minuuti. Konačno je i Lokomotiv pokazao malo napadačke živosti. U 62. minuti pucao je Glušakov, ali vratar Alanie Khomič bio je siguran. Najagilniji domaći igrač u prvome dijelu Kožin pritajio se do 64. minute, no niti iz nove izgledne prigode nije pogodio. Minutu kasnije Eščenko je u posljednji trenutak blokirao pokušaj Aslana Dudleva. U 67. minuti nova domaća prigoda, u glavnim ulogama bili su Tigorev i Khubulov, a pobjedu je odnio gostujući branič. Priskin je u 72. minuti dobro "rastegnuo" Guillhermea, no ostalo je 0:1. U 80 minuti pokušao je poravnati Bakaev no Guillherme je ostao nesavladiv. Dvije minute kasnije na drugoj je strani pokušao Obinna no njegov je udarac završio pored lijeve stative.

Vedran Ćorluka odigrao je svih 90 minuta i zaradio žuti karton u 50 minuti dok je Dario Krešić susret odgledao sa klupe.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.