ZVONIMIR BOBAN Siguran sam da će navijači biti zadovoljni odabirom igrača

Nedjelja, 25. kolovoza 2019. 10:44 Napisao/la  SC
Zvonimir Boban
Zvonimir Boban

 

Zvonimir Boban za talijanske medije najavio je novu sezonu.

Boban se pridružio Paolu Maldiniju i Ivanu Gazidisu, novi čelnici Milana preuzeli su klub nakon kaotičnog razdoblja bezuspješnog traženja izgubljenog identita.

Ukratko, proteklih sezona puno je novaca potrošeno na dovođenje igrača koji nisu opravdali očekivanja:

- Treba vremena da se sve logično posloži,  a ne s besmislenim vatrometom kakav smo vidjeli posljednjih godina, ali vratit ćemo se na vrh. Novi vlasnici donijeli su stabilnost klubu i odredili cilj, u protivnom Paolo i ja ne bismo bili ovdje. Želimo da Milan postane glavni protagonist, da pobjeđuje napadačkim nogometom i karakterom. Čak i tijekom razdoblja obnove, na putu do mjesta gdje želimo biti, momčad mora promicati vrijednosti dresa Rossonera, kazao je Boban.

Milan je zbog kršenja Financijskog Fair Playa izbačen iz europskih natjecanja, zbog istih problema u ovom prijelaznom roku postoje limiti zbog kojih nisu dovedena zvučna imena:

- Radimo najbolje što znamo s obziroma na različite probleme. Proći će određeno vrijeme, pokušavamo riješavati probleme. Osim toga, velika imena nisu nužno najbolji igrači za ono što trebamo. Primjerice, tko je znao Rickyja Kaku kada je došao? Siguran sam da će na kraju navijači biti zadovoljni našim odabirom igrača. Financijski Fair Play je dobar za nogomet, ali UEFA mora biti svjesna da ga treba prilagoditi i doraditi da odgovara situaciji, naglšava Boban.

Milan nije prodao ni jednog stožernog igrača, a najveće pojačanje mogao bi postati Angel Correa iz Atletica Madrid:

- Nećemo se oslanjati na želju igrača ako ćemo time stvoriti probleme. Milan je fer klub, mi to ne radimo, naglasio je Boban.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.