VELIKANI U VELIKOM KLUBU

Maldini i Boban preuzeli Milan

Petak, 14. lipnja 2019. 15:51 Napisao/la  SC

 Slijedim svoje srce i strast, kaže Boban

Paolo Maldini i Zvonimir Boban
Paolo Maldini i Zvonimir Boban

Paolo Maldini službeno je postao tehnički direktor, Zvonimir Boban službeno više nije djelatnik FIFA-e zbog toga jer postaje direktor Milana.

U petak je Milan promovirao novu upravu na čelu s legendardnim Maldinijem i njegovim prvim suradnikom Bobanom.

- Paolo personificira one ljudske vrijednosti na kojima je izgrađen ovaj klub. S njima ćemo moći ustrojiti moderan kluba utemeljen na najvišoj profesionalnoj kvaliteti, kazao je između ostalog predsjednik uprave Milana Ivan Gazidis na predstavljanju Maldinija, koji je osvojio 26 trofeja u 902 utakmice u dresu Milana

Zvonimir Boban u petak se oprostio s FIFA-om zbog poziva iz Milana koji se ne odbija:

- Uvijek ću biti zahvalan predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu na prilici koju mi je pružio. Na tragu njegova manifesta "vratimo nogomet FIFA-i, vratimo FIFA-u nogometu" imao je povjerenje u program uključiti bivše igrače, bio sam iskreno počašćen i privilegiran raditi na tako važnom projektu kojim bi FIFA trebala dobiti mjesto koje zaslužuje, daleko od skandala i narušenog imidža. Gledajući unatrag, osjećam zadovoljstvo učinjenim zadnje tri godine. Bilo je jako teško otići iz FIFA-e, ali slijedim svoje srce i strast isto kao kada sam odlučio da se pridružim FIFA-i. Ljudi iz NK-a Milan su moja obitelj, Milano je moj grad. Gorim od želje da pomognem to slavnom klubu. Zurich je također dobio posebno mjesto u mojem srcu, napisao je između ostalog Boban na oproštaju od FIFA-e.

- Ne mogu zahvaliti Bobanu na svemu što je učinio za FIFA-u i nogomet zadnje tri godine. Mnoga poboljšanja ne bi bilo moguće provesti bez Bobana. Nedostajat će nam, želim mu puno uspjeha u njegovu voljenom klubu, napisao je Infantino.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.