Carlo Tavecchio podnio ostavku, bivši predsjednik krivicu svalio na leđa Gian Piera Venture

Ponedjeljak, 20. studenog 2017. 16:50 Napisao/la  SC

Rekli su da sam ja izabrao Venturu, to nije istina jer ga je izabrao Lippi, rekao je sada bivši predsjednik talijanskog nogometnog saveza 

Ventura i Taveccchio
Ventura i Taveccchio


Carlo Tavecchio više nije predsjednik talijanskog nogometnog saveza.

 - Podnio sam ostavku na mjestu predsjednika i tražio od čitavog odbora da napravi isto. Ali nisu. Rekli su da sam ja izabrao Venturu, to nije istina jer ga je izabrao Lippi. Ja ću voditi savez sljedećih 90 dana do izbora. Razgovarao sam s 4, 5 najboljih talijanskih trenera i oni nisu dostupni do lipnja. Nije istina da ne žele doći dok sam ja na čelu saveza. Treba li mene kriviti za nešto? Da, trebao sam promijeniti trenera prošlog ponedjeljka na poluvremenu, kaže Tavecchio.
 
 Dakle, za otprilike 90 dana počinje nova era u talijanskom nogometu, Tavecchiju je mandat naprasno završio nakon povijesnog neuspjeha.
 
- Ventura je krivac za sve, on je izabrao pomoćnike i igrače. Mi kao federacija se nikada nismo miješali u to, rekao je Tavecchio.
 
 Italija nakon 60 godina neće igrati u završnici jednog svjetskog prvenstva, stručnjaci su suglasni da talijanska reprezentacija više nam dovoljno individualne kvalitete.
 
 Najglasniji kritičari zagovaraju manji broj stranaca u Seriji A.  
 
 Od 454 igrača korištenih u Seriji A ove sezone, 208 su Talijani koji čine 46 posto ukupnog broja.
 
Naravno da argument nije utemeljen,  60 posto igrača u Premier ligi su stranci, a Englezi su se bez problema kvalificirali na Svjetsko prvenstvo.

Nije Serie puno gora od Bundeslige, 43 posto nogometaša Bundeslige su Nijemci,  unatoč tome njemačka reprezentacija jedna je od najboljih na svijetu.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.