Rijeka je napokon dobila trenera koji zna stvarati igru

Subota, 30. ožujka 2013. 18:32 Napisao  I. V.

Da bi opravdao stručne reference, Kek u trećoj utakmici igru više nije smio prepustiti slučaju

Matjaž Kek ostvario je tri uzastopne pobjede na klupi Rijeke!  Slovenski stručnjak razborito se sačuvao od utakmice protiv Istre u Puli, momčad je preuzeo u utakmici protiv Intera na Kantridi.  Tijekom utakmice protiv najslabije momčadi u ligi Kek nije mogao presudno kontrolirati igru, pošteno je priznao da su nakon samo dva, tri zajednička treninga njegovu sudbinu odredili igrači. U jeku prevrtljive sezone  jedan nekontrolirani rezultat svakom treneru može zapečatiti sudbinu, trebalo je imati i malo sreće da bi se pobijedila Cibalia.

Kada se nogometna igra analizira kroz učinak igrača, momčad Rijeke odigrala je protiv Slavena Belupa najbolje poluvrijeme ove sezone. Da se izbjegne nepotrebno lamentiranje o utakmici koja objektivno gledano neće postati najgledanija, treba naglasiti da se bitna razlika u odnosu na utakmice u većem dijelu sezone ogleda u statistici promašaja.

Donedavno su isforsirane polušanse bile jedina šansa za pobjedu! U utakmici protiv Slavena Belupa sve iznuđene polušanse nisu vrijedne spomena u usporedbi s četirima prilikama, koje nisu realizirali Benko (30), Cesarec (36, 60) i Mujanović (76).  Ne treba prilike spominjati zbog promašaja igrača nego zbog tečne igre. Onakvi promašaji igrača ne mogu utjecati na sudbinu trenera koji radi na igri.
 
Iako je u drugom dijelu Rijeka povremeno gubila raspored u posjedu lopte, gledatelji su napokon vidjeli da riječka momčad zna igrati na postavljenu obranu. U trećoj pobjedi Kek je prvi put igrače kontrolirao kroz igru. U procesu stvaranja igre gradacija pobjeda ima logičan niz, svaka je podigla ljestvicu vrijednosti igrača za jednu stepenicu.  

Utakmica protiv Slavena Belupa imala je stratešku važnost budući da je odredila smjernice u završnici sezone. Da bi opravdao stručne reference nakon mjesec dana rada, Kek u trećoj utakmici igru više nije smio prepustiti slučaju.  Nakon onoliko promašnih prilika Rijeka je na kraju slučajno mogla izgubiti bodove, ali je u svakom slučaju dobila trenera koji zna stvarati igru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.