ENGLESKO PRVENSTVO

Man. United pobijedio Chelsea

Nedjelja, 25. veljače 2018. 14:56 Napisao/la  SC

Mourinho i  Conte razmjenjivali osmjehe

Romelu Lukaku (Manchester United) slavi gol sa suigračima
Romelu Lukaku (Manchester United) slavi gol sa suigračima

Manchester United u derbiju je nakon preokreta na Old Traffordu pobijedio Chelsea s 2:1.

Trener crvenih vragova Jose Mourinho i gostujući strateg Antonio Conte čini se kako su zakopali, barem privremeno, ratne sjekire jer su se jedan drugome smješkali.

Jasno, nakon preokreta Conteu više nije bilo do smijeha.

U 4. minuti Chelsea je nekoliko centimetara dijelilo od gola. Alonso je ubacio s lijeve strane, na pravom je mjestu bio Morata no njegov je udarac zaustavila greda.

U 27. minuti je zaprijetio Lukaku, no njegov udarac blokirala je obrana Uniteda.

Već u sljedećem napadu, najbolju priliku za crvene vragove imao je Sanchez, ali je slabo pucao sa šest metara te je Courtois s lakoćom zaustavio njegov udarac.

Chelsea je u 31. minuti došao do vodstva kada su fantastičnu kontru odigrali Hazard i Willian, koji je izvrsnim udarcem matirao De Geu.

No, u 39. minuti United je izjednačio nakon što su Sanchez i Martial odlično pripremili loptu za strijelca Lukakua i ušutkao one koji govore kako nije igrač za velike susrete.

Prvu pravu priliku u drugom poluvremenu imali su gosti u 57. minuti kada je Drinkwater pucao s dvadesetak metara, a odbijenu loptu ispred Alonsa izbio je Valencia.

U 67. minuti atraktivno je pucao Lukaku, ali njegov udarac Courtois je odbio u korner.

U 75. minuti Manchester United je došao do potpunog preokreta. Lukaku je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, a Lingard je glavom pogodio pored nemoćnog Courtoisa.

Morata je u 85. minuti postigao gol koji je poništen zbog zaleđa.

Igrači Josea Mourinha ovom su se pobjedom vratili na drugo mjesto.

Nogometaši Tottenhama minimalnim su rezultatom slavili u gostima kod Crystal Palacea.

Jedini pogodak na utakmici postigao je Harry Kane glavom u 88. minuti.

Utakmice 28. kola: Crystal Palace - Tottenham 0:1 (Kane 88), Manchester United - Chelsea 2:1 (Lukaku 39, Lingard 75/ Willian 32)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.