ENGLESKO PRVENSTVO

Guardiola pokazao Mourinhu tko je najbolji

Nedjelja, 10. prosinca 2017. 19:44 Napisao/la  SC

I prošle godine Mourinho je pričao o sucima

Pep i Jose
Pep i Jose


Pep Guardiola pobijedio je Josea Mourinha u gradskom derbiju koji je Unitedu bio zadnja prilika da uhvati priključak s gradskim rivalom.

Ništa od toga, Guardiola je ove sezone pokjazao zašto slovi najboljim trenerom na svijetu. Složio je momčad koja je u 16 kola izgubila dva boda zbog jedne neodlučene utakmice.

Jose Mourinho smatra da je njegova momčad oštećena za prekršaj Otamendija na Herreru.

- Jedanaesterac je odlučio utakmicu. Žao mi je nas, a žao mi je i Michael Olivera - mislim da je odradio dobru utakmicu - ali bio je čisti penal. Sudac je pogriješio, a to se može dogoditi. I on je samo čovjek, napravio je jednu pogrešku, ali ta je pogreška bila ključna za utakmicu. I dalje tvrdim da Cityjevi igrači prelagano padaju. City je danas postigao dva loša pogotka, nevjerojatno je da smo to uopće primili. Dali su nam dva gola iz ničega. Borba za naslov? Ne znam je li gotovo, City je dobra momčad, momčad koja ima puno sreće, momčad kojoj su neke odluke išle na ruku. Ako se tako nastavi, onda vjerojatno da. Ali brzo nas čeka novo kolo i uvjeren sam da će i druge momčadi - i Chelsea koji je treći, i četvrti, peti, šesti u prvenstvu, dati sve od sebe i borit će se za bodove, pokušat će smanjiti razliku. Ali naravno da je Cityjeva prednost jako dobra, rekao je Mourinho.

- Prošle godine je bio isti slučaj. Pobijedili smo zbog sudaca, tako je bilo i danas. Jučer je Jose pričao o sucima. Međutim, mi smo momčad koja govori o činjenicama, imali smo 75 posto posjeda lopte što znači da smo došli igrati nogomet. Ljudi govore kako Barcelona ne bi imala uspjeha u Premierligi, budući da igramo sličnim stilom ko Barca, pokazali smo kako je to itekako moguće. Znao sam to prošle sezone i znam to sada. Oduvijek sam vjerovao kako svaka momčad može igrati i pobjeđivati svojim načinom igre, to je ljepota nogometa. Sretan sam kada odem na Stanford Bridge i Old Trafford te pobijedim na ovakav način. Nogomet je nevjerojatan. Pričali smo o tome kako je United odličan u obrani, a mi smo im zabili dva gola i pobijedili. Ova nam pobjeda puno znači, ali već za tri dana gostujemo kod Swansea gdje ćemo igrati u pravim zimskim uvjetima te ćemo se susresti s mnogim poteškoća. Naslov se ne osvaja u prosincu, ali smo zadovoljni s prednošću koju smo stekli, kaže  Guardiola.

Dejan Lovren igrao je u neodlučenom rezultatu Liverpoola i Evertona.

Nikola Vlašić sjedio je na klupi Evertona.

Utakmice 16. kola: Southampton - Arsenal 1:1 (Austin 3/Giroud 88), Liverpool - Everton 1:1 (Salah 42/Rooney 77-11m), Manchester United - Manchester City 1:2 (Rashford 45+2/David Silva 43, Otamendi 54)

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.