Premierliga: City uvjerljiv, Mourinho izgubio tri boda i živce, Lovren na vrhu tablice

Subota, 20. listopada 2018. 15:35 Napisao/la  SC
Martial i Jose Mourinho
Martial i Jose Mourinho

Chelsea i Manchester United podijelili su bodove na Stamford Bridgeu.

Gosti su sve do 96. minute imali tri boda u rukama, ali tada je bod Chelseu donio pogotkom Barkley.

David Luiz pogodio je stativu, a odbijenu loptu Barkley je pospremio u mrežu te spriječio prvi poraz Chelsea ove sezone.

Jose Mourinho skočio je s gostujuće klupe nakon provokativnog slavlja ispred njegova nosa jednog od Sarrijevih pomoćnika, pa su ga zaštitari držali da ne uđe u tunel i započne fizički sukob.

Mateo Kovačić počeo je od prve minute, dok je N'Golo Kante upisao svoj stoti nastup za Chelsea. I to protiv suparnika protiv kojeg je zabio prvi gol.

Prvi je udarac na gol uputio Kovačić, u 3. minuti, ali završio je u bloku, kao i onaj Kantea minutu kasnije.

Willian je imao slobodan udarac u 10. minuti sa gotovo idealne pozicije - malo iskosa sa 17 metara, ali pucao je preko gola.

U 21. minuti Chelsea je poveo, Willian je ubacio iz kornera, a Rudiger je pobjegao čuvaru Pogbi i glavom pogodio s pet metara.

Rashford je pobjegao u 34. minuti, Hazard ga je pokosio za žuti karton, no iz tog slobodnjaka Matin je pokušaj očistio baš Hazard.

Chelsea je nastavio pritiskati, Shaw je pogriješio, Morata pucao pokraj gola, Willian nije uspio primiti Jorginhovu dugu loptu...

Morata je u 47. minuti dobio Jorginhovu loptu i okrenuo Smallinga, no De Gea ga je zaustavio. Još su Hazard i Luiz zaprijetili, a onda United stupa na scenu.

U 54. Luiz spušta loptu na nogu Mati, čiji udarac sjajno brani Kepa, ali u 55. Martial zabija za 1:1.

Obrana plavih nije uspjela očistiti i Martial je iz blizine to iskoristio.

Potom u 57. Pogbin udarac odlazi preko gola, u 66. David Luiz je pucao jako blizu vratnice, u 69. Sarri je izvadio Kovačića umjesto kojeg je ušao Barkley, a u 71. De Gea je odlično zaustavio Kanteov pokušaj iskosa.

Da bi u 73. minuti Anthony Martial donio preokret, sjajno pogodivši donji kut s ruba šesnaesterca za 1:2.

Kepa je zaustavio Herrerin pokušaj u 80. minuti, a Lindelof je blokirao Hazarda u 81. pa je ostalo 1:2 sve do Barkleyevog izjednačenja u sudačkoj nadoknadi.

Manchester City sa 5:0 je pobijedio Burnley na domaćem terenu. 

Aguero je postigao prvi gol u 17. minuti pogodivši iz peterca, a u 54. vidjeli smo pomalo bizarno povećanje prednosti domaćina.

Sane je pao i tražio penal, na što su se igrači Burnleyja, misleći da je lopta napustila igru, grupno krenuli žaliti sucu.

No, David Silva u međuvremenu je vratio loptu u igru i iza leđa gostiju dodao za Bernarda Silvu koji pogađa nebranjen gol.

Samo dvije minute potom City postiže treći gol, a radilo se o maloj majstoriji Fernandinha koji je rasparao mrežu udarcem s ruba šesnaesterca.

Brazilski veznjak sudjelovao je i kod posljednjeg gola, koji je bio - čudesan.

Postigao ga je Mahrez u 83. minuti pogodivši iskosa, s oko 18 metara, neobranjivo u suprotne rašlje.

Točku na 'i' stavio je Sane u zadnjoj minuti regularnog dijela.

Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta u minimalnoj pobjedi Liverpoola u gostima kod Huddersfielda. 

Jedini pogodak zabio je Salah u 24. minuti. 

Utakmice 9. kola: Chelsea - Manchester United 2:2 (Rudiger 21, Barkley 90+6/ Martial 55, 73), Bournemouth - Southampton 0:0, Cardiff - Fulham 4:2 (Murphy 15, Reid 20, Paterson 65, Harris 87/ Schurrle 11, Sessegnon 34), Manchester City - Burnley 5:0 (Aguero 17, Silva 54, Fernandinho 56, Mahrez 83, Sane 90), Newcastle - Brighton 0:1 (Kayal 29), West Ham - Tottenham 0:1 (Lamela 44), Wolves - Watford 0:2 (Capoue 20, Pereyra 21), Huddersfield - Liverpool 0:1 (Salah 24)

Poredak: Man. City i Liverpool 23. Chelsea i Tottenham 21, Arsenal 18....

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.