Pep Guardiola ruši engleske rekorde, prvak u sedam od devet trenerskih sezona

Ponedjeljak, 16. travnja 2018. 02:04 Napisao/la  SC

Nakon 33 kola City je osvojio više bodova ove sezone (87) nego prethodnih 11 engleskih prvaka u cijeloj sezoni, 87 bodova najviše je što je itko osvojio u  33 kola sezone

Pep Guardiola
Pep Guardiola

 

Pep Guardiola osvojio je prvu titulu engleskog prvaka, Manchester City peti je put postao engleski prvak!

To je najkraći rezime sezone u Premierlige koja je završila pet kola prije kraja, Manchester City postao je teoretski nedostižan nakon što je Manchester United doživio domaći poraz (0:1) od WBA.

- Ja sam već čestitao Cityju u lice kad sam imao šansu, jer znao sam da će ovaj dan doći. I da sam na njihovom mjestu, bio bih razočaran da mi ljudi govore da sam prvak zato jer je West Brom pobijedio Man. United. Prvaci su zato jer su najbolji, pa izgubili su samo dvije utakmice u sezoni. Ja sam osam puta bio prvak pa nisam na Mjesecu zato što sam pobijedio Manchester City. Ali mnogi jesu na Mjesecu, što se vidjelo po stavu i pristupu igrača danas u usporedbi s prošlim tjednom, rekao je Jose Mourinho.

Pep Guardiola postao je treći trener koji je postao prvak Engleske i još dvije lige petice, isto su uspjeli ostvariti Carlo Ancelotti i Jose Mourinho.

Guardiola bio je prvak u sedam od devet trenerskih sezona!

Dvije sezone u karijeri nije bio prvak, na klupi Barcelone 2011/12 i Cityja 2016/17 sezone.

Zanimljivo, Guardiola je prvi španjolski trener koji je postao engleski prvak.

Nakon Talijana (Conte, Ancelotti, Ranieri i Mancini), Škota (Ferguson i Dalglish), Francuza (Wenger), Čileanca (Pellegrini) i Portugalca (Mourinho) red je došao na jednog Španjolca.

Manchester City nije najranije osiguro naslov u povijesti Premierlige, Manchester United je 2001. godine bio za dan brži dan, prvak je postao 14. travnja.

Nakon 33 kola City je osvojio više bodova ove sezone (87) nego prethodnih 11 engleskih prvaka u cijeloj sezoni, 87 bodova najviše je što je itko osvojio u  33 kola sezone.

Dosadašnji je rekord držao Chelsea s 82 boda 2004./05. i 2005./06 sezone.

Međutim, Guardiola je bio još uspješniji na klupi Bayerna s kojim je osvajao 2,65 boda po utakmici.

Sa Cityjem ove sezone osvaja 2,64 boda po utakmici!

S 28 pobjeda u sezoni City je izjednačio svoj rekord, najveći broj pobjeda u jednoj sezoni ostvario je Tottenhem (31, 1960/61).

Do kraja sezone City može postati prvi engleski klub sa 100 osvojenih bodova u sezoni, prvi u povijesti može sezonu završiti s više od 18 bodova prednosti pred drugoplasiranim klubom.

Poznavajući Guardiolu ne treba sumnjati da neće pokušati ostvariti sve što može.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.