Moise Kean potpisao za Everton, Juventus prodao darovitog napadača

Nedjelja, 04. kolovoza 2019. 15:00 Napisao/la  SC
Moise Kean
Moise Kean

 

Moise Kean novi je napadač Evertona!

Jedan od najdarovitijih talijanskih napadača u zadnjih desetak godina odlazi iz Juventusa za 27,5 mil. eura plus 2,5 mil. eura bonusa.

Zanimljivo je da Juventus nije ugovorio provotkup ugovora što je praksa u transferima igrača u razvoju, što znači da Everton ima odriješene ruke u budućem transferu.

Iako je imao ponude nekoliko europskih velikana, Kean je odabrao Everton zbog toga jer je procijenio da će na Goodison Parku najlakše realizirati veliki potencijal kojega je iskazao u 17 utakmica koliko je odigrao u mandatu bivšega trenera Maxa Allegrija.

Kean je u Juventusu postizao pogodak svakih 94 minuta, ali novi trener Maurizio Sarri nije imao namjere ulagati u budućnost Juventusa.

Sa 16 godina debitirao je za Juventus u Seriji A i time postao najmlađi debitant u Ligama petice, iste godie debitirao je u Ligi prvaka, godinu dana kasnije postao je najmlađi strijelac u povijesti Liga petica, ove godine postigao je prvi pogodak u dresu talijanske reprezentacije.

Na Rujevici je postigao  za U-17 talijansku reprezentaciju u utakmici protiv Hrvatske.

Ima samo 19 godina!

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.