EUROPSKA LIGA

Montella balansira na rubu nakon boda

Petak, 20. listopada 2017. 13:21 Napisao/la  SC

Grci prezadovoljni bodom na San Siru

Vincenzo Montella (AC Milan)
Vincenzo Montella (AC Milan)

Milan i AEK odigrali su na San Siru bez golova. Rossoneri su ostali prvi na ljestvici, no Montellina momčad ispraćena je zvižducima.

- Rezultat nas ne zadovoljava. Pokušali smo držati konce igre u svojim nogama, ali nismo zabili. Najvažnije je da smo i dalje prvi na tablici, komentirao je Montella.

Talijanske novine pišu o razočaravajućoj utakmici koju su obilježili zvižduci posebno Bonucciu te zijevanje od dosade. Problem je sa ključnim igračima, ističu talijanski novinari, koji ne žele preuzeti rizik u ključnim trenucima.

- Momčad ima kvalitetu, ali to treba znati pokazati na terenu i pretočiti u igru. Naši glavni igrači trebali bi više igrati i uživati u nogometu, a ne stalno osjećati pritisak navijača i rezultata jer to rezultira igrom u grču, smatra Montella.

Sportski direktor Milana, Massimilano Mirabelli još nije progovorio o povjerenju treneru Montelli, ali činjenica je da milanski strateg balansira na rubu s kojega bi mogao i pasti ukoliko utakmica sa Genovom završi loše po Milan.

- Puno igrača nije dosad na svojim leđima nosilo dres koji nosi toliku odgovornost. Imamo igrače koji su karakterno osjetljivi i kojima je potrebna podrška, zato tražimo od svih da budu uz njih, a ne da ih pljuju, poručio je Mirabelli.

S druge strane, grčka momčad AEK je itekako zadovoljna ishodom na San Siru.

- Uspjeli smo se jako dobro zatvoriti i što je najvažnije prekinuti dodavanja prema najvažnijim i najopasnijim igračima Milana, Susu i Calhanoglu, rekao je hrvatski nogometaš u dresu AEK-a Marko Livaja nakon susreta.

Livaja je bivši interista te je rado komentirao slabu igru Bonuccia.

- Nije to taj isti Bonucci, ne lomi kao prije, rekao je Livaja.

Obzirom da je očekivao bolju igru, ali i rezultat na svom stadionu, trener bečke Austrije Thorsten Fink nije imao razloga za zadovoljstvo.

- Prelako je igrati protiv nas u ovom trenutku i mi to moramo prihvatiti. Rijeka je bolja u svim dijelovima, dobro su posloženi u obrani, brzo se transformiraju, snažni trkači drže sredinu i imaju napadača koji reagira odmah. Bili smo prenervozni, Rijeka je bila mirnija i primili smo lake golove, rekao je njemački strateg.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.